Naslovnica

Anketa

Negativnosti i slabosti unutar Crkve...
 

Prijava korisnikaTribina o zdravstvenom odgoju

U organizaciji Ureda za pastoral obitelji Zagrebačke nadbiskupije, a na poziv župnika Ivice Zlodija, u četvrtak, 29. studenog, u 19.30 sati, u našoj župi sv. Obitelji održati će se tribna o zdravstvenom odgoju za roditelje osnovnoškolaca i srednjoškolaca, naravno i svih ostalih župljana koji žele znati više.

Predavači na tribini biti će mr.sc. Vice John Batarelo, predstojnik ureda za pastoral obtelji Zagrebačke nadbiskupje i gosp. Krešimir Miletić iz udruge Vigilare. Tribina je otvorena svima, posebno roditeljima, za koje organizatori napominju da prema Ustavu imaju pravo i slobodu samostalno odlučivati o odgoju svoje djece.

Na tribini će se moći čuti o osnovnim činjenicama uvođenja zdravstvenog odgoja u škole, sadržaju programa, posebno onog o spolnosti, odnosu Ministarstva prema nastavnicima, položaju roditelja u navedenoj temi te o drugim sadržajima.

 

 
Adventske radionice

Bliži se vrijeme pripreme za Božić, mnogima najljepše doba godine. Stoga u organizaciji mladih naše župe pod vodstvom gosp. Mirona Perića, započinjemo sa tradicionalnim adventskim radionicama. Posebno pozivamo roditelje da pošalju djecu na radionice koje animiraju mladi. Cilj je okupiti djecu i odrasle, kreirati božićne ukrase koji će se prodavati prije i poslije nedjeljnih sv.misa, a čiji prihod će biti usmjeren za pomoć siromašnim obiteljima naše župe. Radionice počinju u petak 23. studenog u 17.00 sati u dvorani ispod crkve i nastavit će se svaki petak u isto vrijeme, te subotu od 9.00 sati. Veselimo se kreativnom druženju!

 

 
Kardinalova homilija na Misi za Domovinu povodom oslobođenja hrvatskih generala Ante Gotovine i Mladena Markača na Međunarodnom sudu u Haagu

Uvod u misno slavlje:

Draga subraćo biskupi i svećenici; dragi redovnici i redovnice, poštovani hrvatski branitelji, braćo i sestre u Kristu Gospodinu!

Tijekom mjeseci i godina koje su za nama, osobito tijekom jučerašnjega dana, u noći bdijenja i u jutru iščekivanja, upućivali smo svoje molitve Bogu, otvarajući srce njegovoj volji i moleći blizinu i snagu našim generalima.

Više...
 
Izjava zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića povodom oslobađajuće presude generalima Gotovini i Markaču

Dijeleći radost s našim hrvatskim narodom, a napose oslobođenim hrvatskim generalima Antom Gotovinom i Mladenom Markačem te njihovim obiteljima, želim u ovim trenucima izraziti zahvalnost Bogu i svima onima koji su se sve ovo vrijeme procesa borili za istinu.

Istina je jedino jamstvo mira. A istina je u ovom slučaju da su hrvatski narod i hrvatska država u Domovinskom ratu bili izloženi agresiji, stravičnim razaranjima i zatorništvu u ime mržnje i ideologije koje su za cilj imale zatrti pravo hrvatskog naroda na vlastitu i slobodnu državu.

Istina je da je hrvatski narod imao pravo braniti se i da je to činio uz ogromne žrtve koje osjećamo i danas.

Tim žrtvama i tim ranama s današnjom presudom vraća se njihovo dostojanstvo. Te žrtve i rane nas opominju da sada u miru kao narod i društvo ne zaboravimo njihovu cijenu i da kao zajednica učinimo sve da one postanu zalog društva solidarnosti, dijaloga i vladavine prava.

Ovaj dan opominje nas isto tako da u ime pobjede u Domovinskom ratu, istine i pravde, kao hrvatsko društvo učinimo sve da se isprave nepravde učinjene u prošlosti kako bi pročišćene memorije mogli graditi sretnu i blagoslovljenu budućnost.

Na tom putu stvaranja pravednog društva i države, molimo zagovor Majke Božje Kraljice Hrvata i blaženog Alojzija Stepinca!

 
Biskup Uzinić: Ispovjedna tajna ne dopušta nikakav izuzetak!

Dubrovački biskup Mate Uzinić još je jedan put preko facebooka odaslao snažnu poruku o zakonu koji zadire u ispovjednu tajnu. Status prenosimo u cijelosti.

Više...
 
<< Početak < « 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 » > Kraj >>

Stranica 81 od 93
Baner

Božja riječ

7. VAZMENA NEDJELJA

Iv 17, 11b-19

U ono vrijeme: Isus podiže oči k nebu i pomoli se: »Oče sveti, sačuvaj ih u svom imenu koje si mi dao: da budu jedno kao i mi. Dok sam ja bio s njima, ja sam ih čuvao u tvom imenu, njih koje si mi dao; i štitio ih, te nijedan od njih ne propade osim sina propasti, da se Pismo ispuni. A sada k tebi idem i ovo govorim u svijetu da imaju puninu moje radosti u sebi. Ja sam im predao tvoju riječ, a svijet ih zamrzi jer nisu od svijeta kao što ni ja nisam od svijeta. Ne molim te da ih uzmeš sa svijeta, nego da ih očuvaš od Zloga. Oni nisu od svijeta kao što ni ja nisam od svijeta. Posveti ih u istini: tvoja je riječ istina. Kao što ti mene posla u svijet, tako i ja poslah njih u svijet. I za njih posvećujem samog sebe da i oni budu posvećeni u istini.«

Raspored misa

NEDJELJA

7.30 sati

9.00 sati

10.30 sati - župna

12.00 sati

19.00 sati

 

RADNI DAN

7.00 sati

19.00 sati