Naslovnica

Anketa

Na zavjetno hodočašće grada Zagreba u Mariju Bistricu najčešće idem:
 

Prijava korisnikaVažna obavijest

Dekretom Nadbiskupskog Duhovnog Stola određeno je da susjednoj župi ''KRISTA KRALJA'', Trg kardinala Šepera 1, župnik Alojzije Žlebečić, tel. 6155 556, pripadaju sljedeće ulice koje su nekada bile u sastavu ove župe:

Nalješkovićeva 45-55;

Cvijete Zuzorić 1-17

Ulica grada Vukovara 222

Župniku Krista Kralja preneseni su podaci o obiteljima koje primaju blagoslov pa nije potrebno tamo se prijavljivati.

 
Molitveno bdijenje za drukčiji Božić

 

Svake se srijede u dvorani sestarskog samostana održavaju biblijski susreti. Ove srijede 19. prosinca 2012. godine u kapeli samostana naših Školskih sestara franjevki (Avenija Marina Držića 31/2) održat će se molitveno bdijenje. Sestre žele na taj način potaknuti na pravi smisao Božića koji često ostane zaboravljen u predbožićnoj materijaliziranoj buci svijeta, a koja pokazuje koliko je ponekad manjkavo naše iščekivanje Rođenja. Molitveno susret započet će u 20.00 sati.

Kapela je otvorena za sve i svi su pozvani.

 
Adventska duhovna obnova

Duhovna obnova u našoj župi bit će sljedeći tjedan od petka 7. do nedjelje 9. prosinca. Tema je OBITELJ-IZVOR NAJVEĆE RADOSTI, a voditelj je vlč. Đuro Zrakić. Započinjemo u petak zornicom u 6.00 sati, a završavamo u nedjelju pod misama u 9.00; 10.30 i 19.00 sati.

 

 
Adventsko biblijsko bdijenje

U prigodi Godine vjere i kao duhovnu pripravu za slavlje svetkovine Božića, od 14. – 16. prosinca najavljujemo ADVENTSKO BIBLIJSKO BDIJENJE. Kroz tri dana i noći u našoj će se crkvi bez prestanka čitati Novi zavjet od početka do kraja. Biti će to prigoda za čitavu našu župnu zajednicu da se svi zajedno otvorimo za slušanje i poruku Riječi Božje. Ovim biblijskim bdijenjem želimo si i kao zajednica vjernika i kao pojedinci posvijestiti činjenicu da je Riječ Božja zapravo središte našeg vjerničkog života, te se toj istoj Riječi i njezinoj poruci otvoriti. Budući da ovakvo biblijsko bdijenje predviđa veliki broj čitača, pozivamo sve zainteresirane da se kroz ovaj tjedan u našem župnom uredu ili sakristiji prijavite za čitanje u neki od termina. Biblijsko bdijenje započeti ćemo molitvom 14. prosinca u 15.00 sati, a završiti svečanom sv. misom i blagoslovom Biblija 16. prosinca u 19.00 sati.

 

Više...
 
Zornice

Svete mise ZORNICE bit će svako jutro u 6.00 sati kroz tjedan i nedjeljom. Kod svake svete mise bit će prigoda za ispovijed. Radnim danom kroz tjedan neće biti sv.mise u 7.00 sati ujutro, a nedjeljom će svete mise biti u 6.00; 7.30; 9.00; 10.30; 11.30 i 19.00 sati. Subotom i nedjeljom poslije ZORNICE pozivamo vas na kratko druženje i okrepu u dvoranu ispod crkve.

 
<< Početak < « 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 » > Kraj >>

Stranica 81 od 94
Baner

Božja riječ

33. NEDJELJA KROZ GODINU

Mk 13, 24-32

U ono vrijeme: Reče Isus svojim učenicima: »U one dane, nakon velike nevolje, sunce će pomrčati i mjesec neće više svijetljeti, a zvijezde će s neba padati i sile će se nebeske poljuljati. Tada će ugledati Sina Čovječjega gdje dolazi na oblacima s velikom moći i slavom. I razaslat će anđele i sabrati svoje izabranike s četiri vjetra, s kraja zemlje do na kraj neba. A od smokve se naučite prispodobi! Kad joj grana već omekša i lišće potjera, znate: ljeto je blizu. Tako i vi kad vidite da se to zbiva, znajte: blizu je, na vratima! Zaista, kažem vam, ne, neće uminuti naraštaj ovaj dok se sve to ne zbude. Nebo će i zemlja uminuti, ali riječi moje ne, neće uminuti. A o onom danu i času nitko ne zna, pa ni anđeli na nebu, ni Sin, nego samo Otac.«

Raspored misa

NEDJELJA

7.30 sati

9.00 sati

10.30 sati - župna

12.00 sati

19.00 sati

 

RADNI DAN

7.00 sati

19.00 sati