Naslovnica

Anketa

Negativnosti i slabosti unutar Crkve...
 

Prijava korisnikaMolitveno bdijenje za drukčiji Božić

 

Svake se srijede u dvorani sestarskog samostana održavaju biblijski susreti. Ove srijede 19. prosinca 2012. godine u kapeli samostana naših Školskih sestara franjevki (Avenija Marina Držića 31/2) održat će se molitveno bdijenje. Sestre žele na taj način potaknuti na pravi smisao Božića koji često ostane zaboravljen u predbožićnoj materijaliziranoj buci svijeta, a koja pokazuje koliko je ponekad manjkavo naše iščekivanje Rođenja. Molitveno susret započet će u 20.00 sati.

Kapela je otvorena za sve i svi su pozvani.

 
Adventska duhovna obnova

Duhovna obnova u našoj župi bit će sljedeći tjedan od petka 7. do nedjelje 9. prosinca. Tema je OBITELJ-IZVOR NAJVEĆE RADOSTI, a voditelj je vlč. Đuro Zrakić. Započinjemo u petak zornicom u 6.00 sati, a završavamo u nedjelju pod misama u 9.00; 10.30 i 19.00 sati.

 

 
Adventsko biblijsko bdijenje

U prigodi Godine vjere i kao duhovnu pripravu za slavlje svetkovine Božića, od 14. – 16. prosinca najavljujemo ADVENTSKO BIBLIJSKO BDIJENJE. Kroz tri dana i noći u našoj će se crkvi bez prestanka čitati Novi zavjet od početka do kraja. Biti će to prigoda za čitavu našu župnu zajednicu da se svi zajedno otvorimo za slušanje i poruku Riječi Božje. Ovim biblijskim bdijenjem želimo si i kao zajednica vjernika i kao pojedinci posvijestiti činjenicu da je Riječ Božja zapravo središte našeg vjerničkog života, te se toj istoj Riječi i njezinoj poruci otvoriti. Budući da ovakvo biblijsko bdijenje predviđa veliki broj čitača, pozivamo sve zainteresirane da se kroz ovaj tjedan u našem župnom uredu ili sakristiji prijavite za čitanje u neki od termina. Biblijsko bdijenje započeti ćemo molitvom 14. prosinca u 15.00 sati, a završiti svečanom sv. misom i blagoslovom Biblija 16. prosinca u 19.00 sati.

 

Više...
 
Zornice

Svete mise ZORNICE bit će svako jutro u 6.00 sati kroz tjedan i nedjeljom. Kod svake svete mise bit će prigoda za ispovijed. Radnim danom kroz tjedan neće biti sv.mise u 7.00 sati ujutro, a nedjeljom će svete mise biti u 6.00; 7.30; 9.00; 10.30; 11.30 i 19.00 sati. Subotom i nedjeljom poslije ZORNICE pozivamo vas na kratko druženje i okrepu u dvoranu ispod crkve.

 
Tribina VJERA I ŽIVOT

U nedjelju, 02.12.2012., poslije večernje sv. mise u 19.45 sati, imat ćemo tribinu pod nazivom VJERA i ŽIVOT koju će voditi prof.dr.sc. Josip Jurčević s temom: Kroz europsku civilizaciju koje je Hrvatska sastavni dio i naš župljanin prof.dr.sc. Mijo Korade s temom: Kroz Domovinski rat i samostalnu Hrvatsku. Pozivamo sve župljane da se odazovu i sudjeluju u ovoj zanimljivoj tribini.

 
<< Početak < « 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 » > Kraj >>

Stranica 81 od 94
Baner

Božja riječ

20. NEDJELJA KROZ GODINU

Iv 6, 51-58

U ono vrijeme: Reče Isus mnoštvu: »Ja sam kruh živi koji je s neba sišao. Tko bude jeo od ovoga kruha, živjet će uvijeke. Kruh koji ću ja dati tijelo je moje – za život svijeta.« Židovi se nato među sobom prepirahu: »Kako nam ovaj može dati tijelo svoje za jelo?« Reče im stoga Isus: »Zaista, zaista, kažem vam: ako ne jedete tijela Sina Čovječjega i ne pijete krvi njegove, nemate života u sebi! Tko blaguje tijelo moje i pije krv moju, ima život vječni; i ja ću ga uskrisiti u posljednji dan. Tijelo je moje jelo istinsko, krv je moja piće istinsko. Tko jede moje tijelo i pije moju krv, u meni ostaje i ja u njemu. Kao što je mene poslao živi Otac i ja živim po Ocu, tako i onaj koji mene blaguje živjet će po meni. Ovo je kruh koji je s neba sišao, ne kao onaj koji jedoše očevi i pomriješe. Tko jede ovaj kruh, živjet će uvijeke.«

Raspored misa

NEDJELJA

7.30 sati

9.00 sati

10.30 sati - župna

19.00 sati

 

RADNI DAN

7.00 sati

19.00 sati