Naslovnica

Anketa

Negativnosti i slabosti unutar Crkve...
 

Prijava korisnikaOdržana 28. Zlatna harfa

U subotu uoči Duhova, 26. svibnja 2012., u župi sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima održana je 28. Zlatna harfa. Ovogodišnji festival crkvenih dječjih zborova održan je pod geslom "Mir i dobro" i okupio je oko šeststotina djece iz dvanaest župa Zagrebačke nadbiskupije.

Više...
 
Proslava svetkovine Majke Božje od Kamenitih vrata

Proslava svetkovine Majke Božje od Kamenitih vrata, zaštitnice Grada Zagreba, bit će u četvrtak 31. svibnja 2012. godine. Toga će se dana u Zagrebačkoj katedrali slaviti euharistijska slavlja u: 7, 8, 9 te u 19 sati. Koncelebrirano euharistijsko slavlje u zagrebačkoj prvostolnici u 19 sati predvodit će uzoriti gospodin kardinal Stanislaw Dziwisz, krakovski nadbiskup i dugogodišnji osobni tajnik bl. pape Ivana Pavla II.

Nakon misnog slavlja uslijedit će procesija sa svijećama i slikom Majke Božje od Kamenitih vrata slijedećom trasom: Kaptol (Katedrala sv. Stjepana) - Bakačeva - sjeverna strana Trga bana Josipa Jelačića - Radićeva - Kamenita vrata - Kamenita ulica - Trg Svetog Marka i Radićevom ulicom do Kamenitih vrata i Trga sv. Marka. Procesijski hod završit će molitvom pred likom Majke Božje od Kamenitih vrata.

 
Svibanj – mjesec Blažene Djevice Marije

Pozivamo vas na Svibanjske pobožnosti svaki dan u 18.30 sati - molimo krunicu i pjevamo litanije Bl. Djevice Marije.

Tradicija svibanjskih pobožnosti seže u 16. stoljeće kada ih potvrđuje papa Pio VII., a kasniji pape, sve do danas objavljuju brojne naputke o štovanju Blažene Djevice Marije te podržavaju kako ovu, tako i druge marijanske pobožnosti u sveopćoj Crkvi.

Više...
 
Prva Sveta Pričest

 

U nedjelju 29. travnja u 9.00 sati bit će PRVA SVETA PRIČEST za djecu iz osnovnih škola Lovro pl.Matačić i Marina Držića. U subotu 28. travnja u 15.00 sati bit će ispovijed prvopričesnika i njihovih roditelja (za djecu osnovnih škola Lovro pl.Matačić i Marina Držića).

 
Sveta Potvrda

 

U subotu 21. travnja u našoj župi bit će Sveta Potvrda. Euharistijsko slavlje u 10.00 sati predslavit će i podijeliti sakrament Svete Potvrde nadbiskupov delegat vlč. Nedjeljko Pintarić. U petak u 17.00 sati bit će u crkvi ispovijed krizmanika, roditelja i kumova.

 
<< Početak < « 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 » > Kraj >>

Stranica 82 od 90
Baner

Božja riječ

1. KORIZMENA NEDJELJA

Mk 1, 12-15

U ono vrijeme: Duh nagna Isusa u pustinju. I bijaše u pustinji četrdeset dana, gdje ga je iskušavao Sotona; bijaše sa zvijerima, a anđeli mu služahu. A pošto Ivan bijaše predan, otiđe Isus u Galileju. Propovijedao je evanđelje Božje: »Ispunilo se vrijeme, približilo se kraljevstvo Božje! Obratite se i vjerujte evanđelju!«

Raspored misa

NEDJELJA

7.30 sati

9.00 sati

10.30 sati - župna

12.00 sati

19.00 sati

 

RADNI DAN

7.00 sati

19.00 sati

 

KRIŽNI PUT

ponedjeljkom, srijedom i petkom u 18.30 sati