Naslovnica

Anketa

Na zavjetno hodočašće grada Zagreba u Mariju Bistricu najčešće idem:
 

Prijava korisnikaTribina VJERA I ŽIVOT

U nedjelju, 02.12.2012., poslije večernje sv. mise u 19.45 sati, imat ćemo tribinu pod nazivom VJERA i ŽIVOT koju će voditi prof.dr.sc. Josip Jurčević s temom: Kroz europsku civilizaciju koje je Hrvatska sastavni dio i naš župljanin prof.dr.sc. Mijo Korade s temom: Kroz Domovinski rat i samostalnu Hrvatsku. Pozivamo sve župljane da se odazovu i sudjeluju u ovoj zanimljivoj tribini.

 
Tribina o zdravstvenom odgoju

U organizaciji Ureda za pastoral obitelji Zagrebačke nadbiskupije, a na poziv župnika Ivice Zlodija, u četvrtak, 29. studenog, u 19.30 sati, u našoj župi sv. Obitelji održati će se tribna o zdravstvenom odgoju za roditelje osnovnoškolaca i srednjoškolaca, naravno i svih ostalih župljana koji žele znati više.

Predavači na tribini biti će mr.sc. Vice John Batarelo, predstojnik ureda za pastoral obtelji Zagrebačke nadbiskupje i gosp. Krešimir Miletić iz udruge Vigilare. Tribina je otvorena svima, posebno roditeljima, za koje organizatori napominju da prema Ustavu imaju pravo i slobodu samostalno odlučivati o odgoju svoje djece.

Na tribini će se moći čuti o osnovnim činjenicama uvođenja zdravstvenog odgoja u škole, sadržaju programa, posebno onog o spolnosti, odnosu Ministarstva prema nastavnicima, položaju roditelja u navedenoj temi te o drugim sadržajima.

 

 
Adventske radionice

Bliži se vrijeme pripreme za Božić, mnogima najljepše doba godine. Stoga u organizaciji mladih naše župe pod vodstvom gosp. Mirona Perića, započinjemo sa tradicionalnim adventskim radionicama. Posebno pozivamo roditelje da pošalju djecu na radionice koje animiraju mladi. Cilj je okupiti djecu i odrasle, kreirati božićne ukrase koji će se prodavati prije i poslije nedjeljnih sv.misa, a čiji prihod će biti usmjeren za pomoć siromašnim obiteljima naše župe. Radionice počinju u petak 23. studenog u 17.00 sati u dvorani ispod crkve i nastavit će se svaki petak u isto vrijeme, te subotu od 9.00 sati. Veselimo se kreativnom druženju!

 

 
Kardinalova homilija na Misi za Domovinu povodom oslobođenja hrvatskih generala Ante Gotovine i Mladena Markača na Međunarodnom sudu u Haagu

Uvod u misno slavlje:

Draga subraćo biskupi i svećenici; dragi redovnici i redovnice, poštovani hrvatski branitelji, braćo i sestre u Kristu Gospodinu!

Tijekom mjeseci i godina koje su za nama, osobito tijekom jučerašnjega dana, u noći bdijenja i u jutru iščekivanja, upućivali smo svoje molitve Bogu, otvarajući srce njegovoj volji i moleći blizinu i snagu našim generalima.

Više...
 
Izjava zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića povodom oslobađajuće presude generalima Gotovini i Markaču

Dijeleći radost s našim hrvatskim narodom, a napose oslobođenim hrvatskim generalima Antom Gotovinom i Mladenom Markačem te njihovim obiteljima, želim u ovim trenucima izraziti zahvalnost Bogu i svima onima koji su se sve ovo vrijeme procesa borili za istinu.

Istina je jedino jamstvo mira. A istina je u ovom slučaju da su hrvatski narod i hrvatska država u Domovinskom ratu bili izloženi agresiji, stravičnim razaranjima i zatorništvu u ime mržnje i ideologije koje su za cilj imale zatrti pravo hrvatskog naroda na vlastitu i slobodnu državu.

Istina je da je hrvatski narod imao pravo braniti se i da je to činio uz ogromne žrtve koje osjećamo i danas.

Tim žrtvama i tim ranama s današnjom presudom vraća se njihovo dostojanstvo. Te žrtve i rane nas opominju da sada u miru kao narod i društvo ne zaboravimo njihovu cijenu i da kao zajednica učinimo sve da one postanu zalog društva solidarnosti, dijaloga i vladavine prava.

Ovaj dan opominje nas isto tako da u ime pobjede u Domovinskom ratu, istine i pravde, kao hrvatsko društvo učinimo sve da se isprave nepravde učinjene u prošlosti kako bi pročišćene memorije mogli graditi sretnu i blagoslovljenu budućnost.

Na tom putu stvaranja pravednog društva i države, molimo zagovor Majke Božje Kraljice Hrvata i blaženog Alojzija Stepinca!

 
<< Početak < « 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 » > Kraj >>

Stranica 82 od 94
Baner

Božja riječ

33. NEDJELJA KROZ GODINU

Mk 13, 24-32

U ono vrijeme: Reče Isus svojim učenicima: »U one dane, nakon velike nevolje, sunce će pomrčati i mjesec neće više svijetljeti, a zvijezde će s neba padati i sile će se nebeske poljuljati. Tada će ugledati Sina Čovječjega gdje dolazi na oblacima s velikom moći i slavom. I razaslat će anđele i sabrati svoje izabranike s četiri vjetra, s kraja zemlje do na kraj neba. A od smokve se naučite prispodobi! Kad joj grana već omekša i lišće potjera, znate: ljeto je blizu. Tako i vi kad vidite da se to zbiva, znajte: blizu je, na vratima! Zaista, kažem vam, ne, neće uminuti naraštaj ovaj dok se sve to ne zbude. Nebo će i zemlja uminuti, ali riječi moje ne, neće uminuti. A o onom danu i času nitko ne zna, pa ni anđeli na nebu, ni Sin, nego samo Otac.«

Raspored misa

NEDJELJA

7.30 sati

9.00 sati

10.30 sati - župna

12.00 sati

19.00 sati

 

RADNI DAN

7.00 sati

19.00 sati