Naslovnica

Anketa

Negativnosti i slabosti unutar Crkve...
 

Prijava korisnikaTribina o zdravstvenom odgoju

U organizaciji Ureda za pastoral obitelji Zagrebačke nadbiskupije, a na poziv župnika Ivice Zlodija, u četvrtak, 29. studenog, u 19.30 sati, u našoj župi sv. Obitelji održati će se tribna o zdravstvenom odgoju za roditelje osnovnoškolaca i srednjoškolaca, naravno i svih ostalih župljana koji žele znati više.

Predavači na tribini biti će mr.sc. Vice John Batarelo, predstojnik ureda za pastoral obtelji Zagrebačke nadbiskupje i gosp. Krešimir Miletić iz udruge Vigilare. Tribina je otvorena svima, posebno roditeljima, za koje organizatori napominju da prema Ustavu imaju pravo i slobodu samostalno odlučivati o odgoju svoje djece.

Na tribini će se moći čuti o osnovnim činjenicama uvođenja zdravstvenog odgoja u škole, sadržaju programa, posebno onog o spolnosti, odnosu Ministarstva prema nastavnicima, položaju roditelja u navedenoj temi te o drugim sadržajima.

 

 
Adventske radionice

Bliži se vrijeme pripreme za Božić, mnogima najljepše doba godine. Stoga u organizaciji mladih naše župe pod vodstvom gosp. Mirona Perića, započinjemo sa tradicionalnim adventskim radionicama. Posebno pozivamo roditelje da pošalju djecu na radionice koje animiraju mladi. Cilj je okupiti djecu i odrasle, kreirati božićne ukrase koji će se prodavati prije i poslije nedjeljnih sv.misa, a čiji prihod će biti usmjeren za pomoć siromašnim obiteljima naše župe. Radionice počinju u petak 23. studenog u 17.00 sati u dvorani ispod crkve i nastavit će se svaki petak u isto vrijeme, te subotu od 9.00 sati. Veselimo se kreativnom druženju!

 

 
Kardinalova homilija na Misi za Domovinu povodom oslobođenja hrvatskih generala Ante Gotovine i Mladena Markača na Međunarodnom sudu u Haagu

Uvod u misno slavlje:

Draga subraćo biskupi i svećenici; dragi redovnici i redovnice, poštovani hrvatski branitelji, braćo i sestre u Kristu Gospodinu!

Tijekom mjeseci i godina koje su za nama, osobito tijekom jučerašnjega dana, u noći bdijenja i u jutru iščekivanja, upućivali smo svoje molitve Bogu, otvarajući srce njegovoj volji i moleći blizinu i snagu našim generalima.

Više...
 
Izjava zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića povodom oslobađajuće presude generalima Gotovini i Markaču

Dijeleći radost s našim hrvatskim narodom, a napose oslobođenim hrvatskim generalima Antom Gotovinom i Mladenom Markačem te njihovim obiteljima, želim u ovim trenucima izraziti zahvalnost Bogu i svima onima koji su se sve ovo vrijeme procesa borili za istinu.

Istina je jedino jamstvo mira. A istina je u ovom slučaju da su hrvatski narod i hrvatska država u Domovinskom ratu bili izloženi agresiji, stravičnim razaranjima i zatorništvu u ime mržnje i ideologije koje su za cilj imale zatrti pravo hrvatskog naroda na vlastitu i slobodnu državu.

Istina je da je hrvatski narod imao pravo braniti se i da je to činio uz ogromne žrtve koje osjećamo i danas.

Tim žrtvama i tim ranama s današnjom presudom vraća se njihovo dostojanstvo. Te žrtve i rane nas opominju da sada u miru kao narod i društvo ne zaboravimo njihovu cijenu i da kao zajednica učinimo sve da one postanu zalog društva solidarnosti, dijaloga i vladavine prava.

Ovaj dan opominje nas isto tako da u ime pobjede u Domovinskom ratu, istine i pravde, kao hrvatsko društvo učinimo sve da se isprave nepravde učinjene u prošlosti kako bi pročišćene memorije mogli graditi sretnu i blagoslovljenu budućnost.

Na tom putu stvaranja pravednog društva i države, molimo zagovor Majke Božje Kraljice Hrvata i blaženog Alojzija Stepinca!

 
Biskup Uzinić: Ispovjedna tajna ne dopušta nikakav izuzetak!

Dubrovački biskup Mate Uzinić još je jedan put preko facebooka odaslao snažnu poruku o zakonu koji zadire u ispovjednu tajnu. Status prenosimo u cijelosti.

Više...
 
<< Početak < « 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 » > Kraj >>

Stranica 82 od 94
Baner

Božja riječ

20. NEDJELJA KROZ GODINU

Iv 6, 51-58

U ono vrijeme: Reče Isus mnoštvu: »Ja sam kruh živi koji je s neba sišao. Tko bude jeo od ovoga kruha, živjet će uvijeke. Kruh koji ću ja dati tijelo je moje – za život svijeta.« Židovi se nato među sobom prepirahu: »Kako nam ovaj može dati tijelo svoje za jelo?« Reče im stoga Isus: »Zaista, zaista, kažem vam: ako ne jedete tijela Sina Čovječjega i ne pijete krvi njegove, nemate života u sebi! Tko blaguje tijelo moje i pije krv moju, ima život vječni; i ja ću ga uskrisiti u posljednji dan. Tijelo je moje jelo istinsko, krv je moja piće istinsko. Tko jede moje tijelo i pije moju krv, u meni ostaje i ja u njemu. Kao što je mene poslao živi Otac i ja živim po Ocu, tako i onaj koji mene blaguje živjet će po meni. Ovo je kruh koji je s neba sišao, ne kao onaj koji jedoše očevi i pomriješe. Tko jede ovaj kruh, živjet će uvijeke.«

Raspored misa

NEDJELJA

7.30 sati

9.00 sati

10.30 sati - župna

19.00 sati

 

RADNI DAN

7.00 sati

19.00 sati