Naslovnica

Anketa

Negativnosti i slabosti unutar Crkve...
 

Prijava korisnikaSvi sveti i Dušni dan

 

Na svetkovinu SVIH SVETIH svete mise su po nedjeljnom rasporedu (7.30, 9.00, 10.30, 11.30 i 19.00 sati). Na DUŠNI DAN, 2. studenog, svete mise su u 7.30  i 19.00 sati. Kod svih svetih misa biti će mogućnost za ispovijed.

Po odredbi našeg ordinarija na svetkovinu Svih Svetih, na Dušni dan i na nedjelju poslije Dušnog dana, vjernici mogu u svim crkvama dobiti potpuni oprost koji se može namijeniti samo za pokojne. Da se dobije potpuni oprost treba izmoliti: Oče naš, Vjerovanje, ispovjediti se ako je potrebno i primiti sv.pričest  te izmoliti molitvu na nakanu sv. Oca Pape. Taj oprost dobiva se od podneva 31. listopada do ponoći 2. studenoga te od podneva sljedeće subote pa do ponoći sljedeće nedjelje.  Vjernici koji pobožno pohode groblje, te se makar u duhu pomole za vjerne pokojne, dobivaju oprost koji mogu namijeniti samo za duše u čistilištu.

Više...
 
Holywin - svetost pobjeđuje

Misno bdijenje uoči blagdana Svih Svetih pod nazivom „Holywin – svetost pobjeđuje“ održat će se u srijedu, 31. listopada 2012. godine u 19 sati, u Međubiskupijskom sjemeništu na Šalati, Voćarska 106. Sedmi po redu Holywin održava se u organizaciji Ureda za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije, a geslo ovogodišnjeg Holywina je misao sv. Terezije Avilske: „Tko ima Boga, ništa mu ne nedostaje“. Igrokazima nakon misnog bdijenja prikazat će se životi sv. Terezije Avilske te roditelja sv. Male Terezije – bl. Azelije Guérin i bl. Ljudevita Martina.

Više...
 
Veni Sancte Spiritus

Više...
 
Benedikt XVI.: Potrebno je pronositi vjeru pustinjama suvremenog svijeta

S velikom radošću 50 godina od otvorenja Drugog vatikanskog koncila započinjemo Godinu vjere, rekao je Papa na početku svoje homilije pozdravljajući Njegovu Svetost carigradskog patrijarha Bartolomeja I., canterburyjskog nadbiskupa Romana Williamsa, patrijarhe i nadbiskupe istočnih katoličkih Crkava i predsjednike biskupskih konferencija.

Više...
 
Biblijski susreti

Biblijski susreti ponovno počinju 10. listopada 2012. u 20.00 sati.

Susreti su svake srijede u 20.00 sati u samostanu Navještenja Gospodinova (Avenija Marina Držića 31/2). Voditeljica susretâ od rujna 2011. godine je s. Ana Oršolić kojoj pomažu i sestre juniorke.

Susreti su protkani molitvom, Božanskim čitanjem Svetog pisma (lectio divina), objašnjenjem pojedinih biblijskih događaja, razmatranjem, pjesmom te dijeljenjem vlastitih doživljaja pročitanog biblijskog teksta.

 
<< Početak < « 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 » > Kraj >>

Stranica 82 od 93
Baner

Božja riječ

7. VAZMENA NEDJELJA

Iv 17, 11b-19

U ono vrijeme: Isus podiže oči k nebu i pomoli se: »Oče sveti, sačuvaj ih u svom imenu koje si mi dao: da budu jedno kao i mi. Dok sam ja bio s njima, ja sam ih čuvao u tvom imenu, njih koje si mi dao; i štitio ih, te nijedan od njih ne propade osim sina propasti, da se Pismo ispuni. A sada k tebi idem i ovo govorim u svijetu da imaju puninu moje radosti u sebi. Ja sam im predao tvoju riječ, a svijet ih zamrzi jer nisu od svijeta kao što ni ja nisam od svijeta. Ne molim te da ih uzmeš sa svijeta, nego da ih očuvaš od Zloga. Oni nisu od svijeta kao što ni ja nisam od svijeta. Posveti ih u istini: tvoja je riječ istina. Kao što ti mene posla u svijet, tako i ja poslah njih u svijet. I za njih posvećujem samog sebe da i oni budu posvećeni u istini.«

Raspored misa

NEDJELJA

7.30 sati

9.00 sati

10.30 sati - župna

12.00 sati

19.00 sati

 

RADNI DAN

7.00 sati

19.00 sati