Naslovnica
Adventska duhovna obnova

Duhovna obnova u našoj župi bit će sljedeći tjedan od petka 7. do nedjelje 9. prosinca. Tema je OBITELJ-IZVOR NAJVEĆE RADOSTI, a voditelj je vlč. Đuro Zrakić. Započinjemo u petak zornicom u 6.00 sati, a završavamo u nedjelju pod misama u 9.00; 10.30 i 19.00 sati.

 

 
Adventsko biblijsko bdijenje

U prigodi Godine vjere i kao duhovnu pripravu za slavlje svetkovine Božića, od 14. – 16. prosinca najavljujemo ADVENTSKO BIBLIJSKO BDIJENJE. Kroz tri dana i noći u našoj će se crkvi bez prestanka čitati Novi zavjet od početka do kraja. Biti će to prigoda za čitavu našu župnu zajednicu da se svi zajedno otvorimo za slušanje i poruku Riječi Božje. Ovim biblijskim bdijenjem želimo si i kao zajednica vjernika i kao pojedinci posvijestiti činjenicu da je Riječ Božja zapravo središte našeg vjerničkog života, te se toj istoj Riječi i njezinoj poruci otvoriti. Budući da ovakvo biblijsko bdijenje predviđa veliki broj čitača, pozivamo sve zainteresirane da se kroz ovaj tjedan u našem župnom uredu ili sakristiji prijavite za čitanje u neki od termina. Biblijsko bdijenje započeti ćemo molitvom 14. prosinca u 15.00 sati, a završiti svečanom sv. misom i blagoslovom Biblija 16. prosinca u 19.00 sati.

 

Više...
 
Zornice

Svete mise ZORNICE bit će svako jutro u 6.00 sati kroz tjedan i nedjeljom. Kod svake svete mise bit će prigoda za ispovijed. Radnim danom kroz tjedan neće biti sv.mise u 7.00 sati ujutro, a nedjeljom će svete mise biti u 6.00; 7.30; 9.00; 10.30; 11.30 i 19.00 sati. Subotom i nedjeljom poslije ZORNICE pozivamo vas na kratko druženje i okrepu u dvoranu ispod crkve.

 
Tribina VJERA I ŽIVOT

U nedjelju, 02.12.2012., poslije večernje sv. mise u 19.45 sati, imat ćemo tribinu pod nazivom VJERA i ŽIVOT koju će voditi prof.dr.sc. Josip Jurčević s temom: Kroz europsku civilizaciju koje je Hrvatska sastavni dio i naš župljanin prof.dr.sc. Mijo Korade s temom: Kroz Domovinski rat i samostalnu Hrvatsku. Pozivamo sve župljane da se odazovu i sudjeluju u ovoj zanimljivoj tribini.

 
Tribina o zdravstvenom odgoju

U organizaciji Ureda za pastoral obitelji Zagrebačke nadbiskupije, a na poziv župnika Ivice Zlodija, u četvrtak, 29. studenog, u 19.30 sati, u našoj župi sv. Obitelji održati će se tribna o zdravstvenom odgoju za roditelje osnovnoškolaca i srednjoškolaca, naravno i svih ostalih župljana koji žele znati više.

Predavači na tribini biti će mr.sc. Vice John Batarelo, predstojnik ureda za pastoral obtelji Zagrebačke nadbiskupje i gosp. Krešimir Miletić iz udruge Vigilare. Tribina je otvorena svima, posebno roditeljima, za koje organizatori napominju da prema Ustavu imaju pravo i slobodu samostalno odlučivati o odgoju svoje djece.

Na tribini će se moći čuti o osnovnim činjenicama uvođenja zdravstvenog odgoja u škole, sadržaju programa, posebno onog o spolnosti, odnosu Ministarstva prema nastavnicima, položaju roditelja u navedenoj temi te o drugim sadržajima.

 

 
<< Početak < « 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 » > Kraj >>

Stranica 83 od 96
Baner

Božja riječ

6. NEDJELJA KROZ GODINU

Lk 6,17.20-26

U ono vrijeme: Isus siđe s dvanaestoricom i zaustavi se na ravnu. Podigne oči prema učenicima i govoraše: »Blago vama, siromasi: vaše je kraljevstvo Božje! Blago vama koji sada gladujete: vi ćete se nasititi! Blago vama koji sada plačete: vi ćete se smijati! Blago vama kad vas zamrze ljudi i kad vas izopće i pogrde te izbace ime vaše kao zločinačko zbog Sina Čovječjega! Radujte se u dan onaj i poskakujte: evo, plaća vaša velika je na nebu. Ta jednako su činili prorocima oci njihovi!« »Ali jao vama, bogataši: imate svoju utjehu! Jao vama koji ste sada siti: gladovat ćete! Jao vama koji se sada smijete: jadikovat ćete i plakati! Jao vama kad vas svi budu hvalili! Ta tako su činili lažnim prorocima oci njihovi.«

Raspored misa

NEDJELJA

7.30 sati

9.00 sati

10.30 sati - župna

12.00 sati

19.00 sati

 

RADNI DAN

7.00 sati

19.00 sati