Naslovnica

Anketa

Na zavjetno hodočašće grada Zagreba u Mariju Bistricu najčešće idem:
 

Prijava korisnikaBiblijski susreti

Biblijski susreti ponovno počinju 10. listopada 2012. u 20.00 sati.

Susreti su svake srijede u 20.00 sati u samostanu Navještenja Gospodinova (Avenija Marina Držića 31/2). Voditeljica susretâ od rujna 2011. godine je s. Ana Oršolić kojoj pomažu i sestre juniorke.

Susreti su protkani molitvom, Božanskim čitanjem Svetog pisma (lectio divina), objašnjenjem pojedinih biblijskih događaja, razmatranjem, pjesmom te dijeljenjem vlastitih doživljaja pročitanog biblijskog teksta.

 
Vjeronauk za odrasle

U našoj župi od 5.listopada pa svaki petak kroz godinu s početkom u 20 sati održavati će se vjeronauk za odrasle! Kako bi čovjek u svom zanimanju bio u toku, potrebno mu je permanentno, tj. životno usavršavanje. Jednako tako je i s pitanjem vjere. Kako čovjek ne bi zatupio u razmišljanju o svojoj vjeri, potrebno je životno učenje, ponavljanje i posvješćivanje. Upravo iz tog razloga pružena je mogućnost u našoj župi svim odraslim (od 30 pa do 100 godina) vjernicima da nešto novo nauče, prodube ili osvježe svoju vjeru petkom navečer s početkom u 20 sati. Prvi susret biti će 5.listopada 2012 u 20 sati! Na taj način osim ponovne poduke, postoji prilika i za postavljanje raznih pitanja, svjedočenja svoje vjere, kao i za druženje s ljudima koji imaju isto razmišljanje, te mogućnost zajedničke molitve! Produbljeni tako u svojoj vjeri poslani smo svjedočiti je na razne načine u današnjem svijetu i učiniti sve što je u našoj moći da ovaj svijet bude bolji, naviještajući mu Radosnu vijest.

Više...
 
Jubilarni 50. PKP

Mladi se pozivaju na jubilarni 50. planinarski križni put koji će se održati 13. i 14.10. u Samoborskom gorju u organizaciji udruge Ekosspiritus. Hodat će se na ruti Smerovišće - Rude - Samobor. Prijaviti se možete do 8.10., a cijena je 90kn.

Kontakt: Miron Perić, mob. 099/6787-895

Ostale informacije mogu se naći na stranicama udruge Ekosspiritus te u službenom letku.

 
Homilija prigodom 281. zavjetnog hodočašća vjernikā grada Zagreba

U svojoj homiliji tumačeći otajstvo Marijine vjere Kardinal je upozorio na društvene promjene koje u bitnome stavljaju vjeru vjernika u kušnju i potiču na zauzetost u vjernosti Bogu.

Više...
 
Duhovna obnova za mlade
Naša župa organizira duhovnu obnovu za mlade 29. i 30.9. u planinarskom domu bratovštine sv. Bernarda u Samoborskom gorju. Polazak je 29.9. u 9h iz naše župe, a povratak u nedjelju u popodnevnim satima. Smještaj, prijevoz i hrana su osigurani i plaćeni, dakle ide se besplatno. Duhovnu obnovu vodi Jozo Kožulović.
Kontakt:
Lucijan Stamać 095/1980-225

 

 
<< Početak < « 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 » > Kraj >>

Stranica 84 od 94
Baner

Božja riječ

33. NEDJELJA KROZ GODINU

Mk 13, 24-32

U ono vrijeme: Reče Isus svojim učenicima: »U one dane, nakon velike nevolje, sunce će pomrčati i mjesec neće više svijetljeti, a zvijezde će s neba padati i sile će se nebeske poljuljati. Tada će ugledati Sina Čovječjega gdje dolazi na oblacima s velikom moći i slavom. I razaslat će anđele i sabrati svoje izabranike s četiri vjetra, s kraja zemlje do na kraj neba. A od smokve se naučite prispodobi! Kad joj grana već omekša i lišće potjera, znate: ljeto je blizu. Tako i vi kad vidite da se to zbiva, znajte: blizu je, na vratima! Zaista, kažem vam, ne, neće uminuti naraštaj ovaj dok se sve to ne zbude. Nebo će i zemlja uminuti, ali riječi moje ne, neće uminuti. A o onom danu i času nitko ne zna, pa ni anđeli na nebu, ni Sin, nego samo Otac.«

Raspored misa

NEDJELJA

7.30 sati

9.00 sati

10.30 sati - župna

12.00 sati

19.00 sati

 

RADNI DAN

7.00 sati

19.00 sati