Naslovnica
Adventske radionice

Bliži se vrijeme pripreme za Božić, mnogima najljepše doba godine. Stoga u organizaciji mladih naše župe pod vodstvom gosp. Mirona Perića, započinjemo sa tradicionalnim adventskim radionicama. Posebno pozivamo roditelje da pošalju djecu na radionice koje animiraju mladi. Cilj je okupiti djecu i odrasle, kreirati božićne ukrase koji će se prodavati prije i poslije nedjeljnih sv.misa, a čiji prihod će biti usmjeren za pomoć siromašnim obiteljima naše župe. Radionice počinju u petak 23. studenog u 17.00 sati u dvorani ispod crkve i nastavit će se svaki petak u isto vrijeme, te subotu od 9.00 sati. Veselimo se kreativnom druženju!

 

 
Kardinalova homilija na Misi za Domovinu povodom oslobođenja hrvatskih generala Ante Gotovine i Mladena Markača na Međunarodnom sudu u Haagu

Uvod u misno slavlje:

Draga subraćo biskupi i svećenici; dragi redovnici i redovnice, poštovani hrvatski branitelji, braćo i sestre u Kristu Gospodinu!

Tijekom mjeseci i godina koje su za nama, osobito tijekom jučerašnjega dana, u noći bdijenja i u jutru iščekivanja, upućivali smo svoje molitve Bogu, otvarajući srce njegovoj volji i moleći blizinu i snagu našim generalima.

Više...
 
Izjava zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića povodom oslobađajuće presude generalima Gotovini i Markaču

Dijeleći radost s našim hrvatskim narodom, a napose oslobođenim hrvatskim generalima Antom Gotovinom i Mladenom Markačem te njihovim obiteljima, želim u ovim trenucima izraziti zahvalnost Bogu i svima onima koji su se sve ovo vrijeme procesa borili za istinu.

Istina je jedino jamstvo mira. A istina je u ovom slučaju da su hrvatski narod i hrvatska država u Domovinskom ratu bili izloženi agresiji, stravičnim razaranjima i zatorništvu u ime mržnje i ideologije koje su za cilj imale zatrti pravo hrvatskog naroda na vlastitu i slobodnu državu.

Istina je da je hrvatski narod imao pravo braniti se i da je to činio uz ogromne žrtve koje osjećamo i danas.

Tim žrtvama i tim ranama s današnjom presudom vraća se njihovo dostojanstvo. Te žrtve i rane nas opominju da sada u miru kao narod i društvo ne zaboravimo njihovu cijenu i da kao zajednica učinimo sve da one postanu zalog društva solidarnosti, dijaloga i vladavine prava.

Ovaj dan opominje nas isto tako da u ime pobjede u Domovinskom ratu, istine i pravde, kao hrvatsko društvo učinimo sve da se isprave nepravde učinjene u prošlosti kako bi pročišćene memorije mogli graditi sretnu i blagoslovljenu budućnost.

Na tom putu stvaranja pravednog društva i države, molimo zagovor Majke Božje Kraljice Hrvata i blaženog Alojzija Stepinca!

 
Biskup Uzinić: Ispovjedna tajna ne dopušta nikakav izuzetak!

Dubrovački biskup Mate Uzinić još je jedan put preko facebooka odaslao snažnu poruku o zakonu koji zadire u ispovjednu tajnu. Status prenosimo u cijelosti.

Više...
 
Svi sveti i Dušni dan

 

Na svetkovinu SVIH SVETIH svete mise su po nedjeljnom rasporedu (7.30, 9.00, 10.30, 11.30 i 19.00 sati). Na DUŠNI DAN, 2. studenog, svete mise su u 7.30  i 19.00 sati. Kod svih svetih misa biti će mogućnost za ispovijed.

Po odredbi našeg ordinarija na svetkovinu Svih Svetih, na Dušni dan i na nedjelju poslije Dušnog dana, vjernici mogu u svim crkvama dobiti potpuni oprost koji se može namijeniti samo za pokojne. Da se dobije potpuni oprost treba izmoliti: Oče naš, Vjerovanje, ispovjediti se ako je potrebno i primiti sv.pričest  te izmoliti molitvu na nakanu sv. Oca Pape. Taj oprost dobiva se od podneva 31. listopada do ponoći 2. studenoga te od podneva sljedeće subote pa do ponoći sljedeće nedjelje.  Vjernici koji pobožno pohode groblje, te se makar u duhu pomole za vjerne pokojne, dobivaju oprost koji mogu namijeniti samo za duše u čistilištu.

Više...
 
<< Početak < « 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 » > Kraj >>

Stranica 84 od 96
Baner

Božja riječ

6. NEDJELJA KROZ GODINU

Lk 6,17.20-26

U ono vrijeme: Isus siđe s dvanaestoricom i zaustavi se na ravnu. Podigne oči prema učenicima i govoraše: »Blago vama, siromasi: vaše je kraljevstvo Božje! Blago vama koji sada gladujete: vi ćete se nasititi! Blago vama koji sada plačete: vi ćete se smijati! Blago vama kad vas zamrze ljudi i kad vas izopće i pogrde te izbace ime vaše kao zločinačko zbog Sina Čovječjega! Radujte se u dan onaj i poskakujte: evo, plaća vaša velika je na nebu. Ta jednako su činili prorocima oci njihovi!« »Ali jao vama, bogataši: imate svoju utjehu! Jao vama koji ste sada siti: gladovat ćete! Jao vama koji se sada smijete: jadikovat ćete i plakati! Jao vama kad vas svi budu hvalili! Ta tako su činili lažnim prorocima oci njihovi.«

Raspored misa

NEDJELJA

7.30 sati

9.00 sati

10.30 sati - župna

12.00 sati

19.00 sati

 

RADNI DAN

7.00 sati

19.00 sati