Naslovnica

Anketa

Negativnosti i slabosti unutar Crkve...
 

Prijava korisnikaHodočašće mladih Zagrebačke nadbiskupije u Mariju Bistricu

 

Tradicionalno hodočašće mladih Zagrebačke nadbiskupije u Mariju Bistricu održat će se u subotu i nedjelju, 8. i 9. rujna pod geslom "Blažena ti što povjerova" (Lk 1,45). Prijaviti se mogu mladi koji imaju barem 17 godina, kod župnih animatora u nedjelju iza misa u 10:30 i 19 sati. Prilikom prijave treba uplatiti i 60kn, koliko iznosi cijena hodočašća. Polazak je 8. rujna ispred župe u 6:50, odakle se ide do Glavnog kolodvora. Tamo će čekati poseban hodočasnički vlak koji polazi u 7:20 prema Konjščini. Iz Konjščine se planinarskim putevima ide u Mariju Bistricu, a dolazak se očekuje oko 13:30. Sa sobom treba ponijeti vreću za spavanje i podložak, hranu i piće. Ostale informacije mogu se pročitati na web stranici ureda za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije.

 

Kontakt:

Miron Perić - 099/6787-895

Igor Turček - 098/88-55-71

Lucijan Stamać - 095/1980-225

 

Sveta Obitelj u ♥,

Mladi župe svete Obitelji

 

 
Župno hodočašće u Ludbreg

 

Župno hodočašće u LUDBREG je u subotu 01. rujna. Polazak ispred crkve u 7.00 sati. Cijena po osobi je 60,00 kuna. Možete se prijavljivati iza svetih misa u sakristiji ili u uredovno vrijeme u župnom uredu s time da molimo uplatu odmah prilikom prijave.

 
Župno hodočašće na Trsat

 

Naše župno hodočašće na TRSAT je u subotu 25. kolovoza. Polazak ispred crkve u 6.00 sati. Cijena po osobi je 90,00 kuna. Možete se prijavljivati iza svetih misa u sakristiji ili u uredovno vrijeme u župnom uredu s time da molimo uplatu odmah prilikom prijave.

 
Srednjoškolski vjeronauk

 

Naši ovogodišnji krizmanici ovih će dana birati svoje srednje škole, svoja zanimanja. To je jedna od važnih odluka u životu. Svjesni svoje kršćanske zrelosti, dragi krizmanici, vama pripada pravo i odgovornost da u svojoj srednjoj školi kao predmet odaberete KATOLIČKI VJERONAUK. Kad se vjeronauk izabere, postaje obvezatni predmet. Upisujući vjeronauk svjedočite za Krista. Molimo i potičemo roditelje, koji su svojoj djeci prvi i najvažniji savjetnici, odgojitelji i vjeroučitelji, da potaknu odluku svojih srednjoškolaca za izbor VJERONAUKA kao predmeta, svom svojom roditeljskom savješću i odgovornošću. Pozvani smo na trajni rast u vjeri što nam omogućava kvalitetan život, rad i angažman, kako u Crkvi tako i društvu.

 

 
Tijelovo

 

U četvrtak 7. lipnja je svetkovina PRESVETOG TIJELA I KRVI KRISTOVE – TIJELOVO. Svete mise su u: 7.30; 9.00; 11.00 ŽUPNA i u 19.00 sati. Župnu misu u 11.00 sati prenosti će Hrvatski radio, 1. Program. Poslije večernje svete mise bit će procesija sa Presvetim oltarskim sakramentom ulicama naše župe: od crkve – Vukovarskom – Olibskom – Rapskom – Držićevom i natrag do crkve. Pozivamo sve vas koji ćete biti na jutarnjim sv. misama, da navečer dođete na procesiju.

 
<< Početak < « 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 » > Kraj >>

Stranica 84 od 93
Baner

Božja riječ

7. VAZMENA NEDJELJA

Iv 17, 11b-19

U ono vrijeme: Isus podiže oči k nebu i pomoli se: »Oče sveti, sačuvaj ih u svom imenu koje si mi dao: da budu jedno kao i mi. Dok sam ja bio s njima, ja sam ih čuvao u tvom imenu, njih koje si mi dao; i štitio ih, te nijedan od njih ne propade osim sina propasti, da se Pismo ispuni. A sada k tebi idem i ovo govorim u svijetu da imaju puninu moje radosti u sebi. Ja sam im predao tvoju riječ, a svijet ih zamrzi jer nisu od svijeta kao što ni ja nisam od svijeta. Ne molim te da ih uzmeš sa svijeta, nego da ih očuvaš od Zloga. Oni nisu od svijeta kao što ni ja nisam od svijeta. Posveti ih u istini: tvoja je riječ istina. Kao što ti mene posla u svijet, tako i ja poslah njih u svijet. I za njih posvećujem samog sebe da i oni budu posvećeni u istini.«

Raspored misa

NEDJELJA

7.30 sati

9.00 sati

10.30 sati - župna

12.00 sati

19.00 sati

 

RADNI DAN

7.00 sati

19.00 sati