Naslovnica

Anketa

Negativnosti i slabosti unutar Crkve...
 

Prijava korisnikaVjeronauk za odrasle

U našoj župi od 5.listopada pa svaki petak kroz godinu s početkom u 20 sati održavati će se vjeronauk za odrasle! Kako bi čovjek u svom zanimanju bio u toku, potrebno mu je permanentno, tj. životno usavršavanje. Jednako tako je i s pitanjem vjere. Kako čovjek ne bi zatupio u razmišljanju o svojoj vjeri, potrebno je životno učenje, ponavljanje i posvješćivanje. Upravo iz tog razloga pružena je mogućnost u našoj župi svim odraslim (od 30 pa do 100 godina) vjernicima da nešto novo nauče, prodube ili osvježe svoju vjeru petkom navečer s početkom u 20 sati. Prvi susret biti će 5.listopada 2012 u 20 sati! Na taj način osim ponovne poduke, postoji prilika i za postavljanje raznih pitanja, svjedočenja svoje vjere, kao i za druženje s ljudima koji imaju isto razmišljanje, te mogućnost zajedničke molitve! Produbljeni tako u svojoj vjeri poslani smo svjedočiti je na razne načine u današnjem svijetu i učiniti sve što je u našoj moći da ovaj svijet bude bolji, naviještajući mu Radosnu vijest.

Više...
 
Jubilarni 50. PKP

Mladi se pozivaju na jubilarni 50. planinarski križni put koji će se održati 13. i 14.10. u Samoborskom gorju u organizaciji udruge Ekosspiritus. Hodat će se na ruti Smerovišće - Rude - Samobor. Prijaviti se možete do 8.10., a cijena je 90kn.

Kontakt: Miron Perić, mob. 099/6787-895

Ostale informacije mogu se naći na stranicama udruge Ekosspiritus te u službenom letku.

 
Homilija prigodom 281. zavjetnog hodočašća vjernikā grada Zagreba

U svojoj homiliji tumačeći otajstvo Marijine vjere Kardinal je upozorio na društvene promjene koje u bitnome stavljaju vjeru vjernika u kušnju i potiču na zauzetost u vjernosti Bogu.

Više...
 
Duhovna obnova za mlade
Naša župa organizira duhovnu obnovu za mlade 29. i 30.9. u planinarskom domu bratovštine sv. Bernarda u Samoborskom gorju. Polazak je 29.9. u 9h iz naše župe, a povratak u nedjelju u popodnevnim satima. Smještaj, prijevoz i hrana su osigurani i plaćeni, dakle ide se besplatno. Duhovnu obnovu vodi Jozo Kožulović.
Kontakt:
Lucijan Stamać 095/1980-225

 

 
281. zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba u Mariju Bistricu
281. zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba u Mariju Bistricu održat će se od 08. do 10. rujna, u duhu proglašenja Godine vjere  i pripreme za Hrvatsko nacionalno zahvalno hodočašće u Rim, a pod geslom ''Blažena ti što povjerova''. Naša župa organizira autobus za nedjelju 09. rujna. Polazak ispred crkve u 7.00 sati. Cijena po osobi je 50,00 kuna. Možete se prijavljivati iza svetih misa u sakristiji ili u uredovno vrijeme u župnom uredu s time da molimo uplatu odmah prilikom prijave.
Više...
 
<< Početak < « 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 » > Kraj >>

Stranica 84 od 94
Baner

Božja riječ

20. NEDJELJA KROZ GODINU

Iv 6, 51-58

U ono vrijeme: Reče Isus mnoštvu: »Ja sam kruh živi koji je s neba sišao. Tko bude jeo od ovoga kruha, živjet će uvijeke. Kruh koji ću ja dati tijelo je moje – za život svijeta.« Židovi se nato među sobom prepirahu: »Kako nam ovaj može dati tijelo svoje za jelo?« Reče im stoga Isus: »Zaista, zaista, kažem vam: ako ne jedete tijela Sina Čovječjega i ne pijete krvi njegove, nemate života u sebi! Tko blaguje tijelo moje i pije krv moju, ima život vječni; i ja ću ga uskrisiti u posljednji dan. Tijelo je moje jelo istinsko, krv je moja piće istinsko. Tko jede moje tijelo i pije moju krv, u meni ostaje i ja u njemu. Kao što je mene poslao živi Otac i ja živim po Ocu, tako i onaj koji mene blaguje živjet će po meni. Ovo je kruh koji je s neba sišao, ne kao onaj koji jedoše očevi i pomriješe. Tko jede ovaj kruh, živjet će uvijeke.«

Raspored misa

NEDJELJA

7.30 sati

9.00 sati

10.30 sati - župna

19.00 sati

 

RADNI DAN

7.00 sati

19.00 sati