Naslovnica

Anketa

Negativnosti i slabosti unutar Crkve...
 

Prijava korisnikaOdržana 28. Zlatna harfa

U subotu uoči Duhova, 26. svibnja 2012., u župi sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima održana je 28. Zlatna harfa. Ovogodišnji festival crkvenih dječjih zborova održan je pod geslom "Mir i dobro" i okupio je oko šeststotina djece iz dvanaest župa Zagrebačke nadbiskupije.

Više...
 
Proslava svetkovine Majke Božje od Kamenitih vrata

Proslava svetkovine Majke Božje od Kamenitih vrata, zaštitnice Grada Zagreba, bit će u četvrtak 31. svibnja 2012. godine. Toga će se dana u Zagrebačkoj katedrali slaviti euharistijska slavlja u: 7, 8, 9 te u 19 sati. Koncelebrirano euharistijsko slavlje u zagrebačkoj prvostolnici u 19 sati predvodit će uzoriti gospodin kardinal Stanislaw Dziwisz, krakovski nadbiskup i dugogodišnji osobni tajnik bl. pape Ivana Pavla II.

Nakon misnog slavlja uslijedit će procesija sa svijećama i slikom Majke Božje od Kamenitih vrata slijedećom trasom: Kaptol (Katedrala sv. Stjepana) - Bakačeva - sjeverna strana Trga bana Josipa Jelačića - Radićeva - Kamenita vrata - Kamenita ulica - Trg Svetog Marka i Radićevom ulicom do Kamenitih vrata i Trga sv. Marka. Procesijski hod završit će molitvom pred likom Majke Božje od Kamenitih vrata.

 
Svibanj – mjesec Blažene Djevice Marije

Pozivamo vas na Svibanjske pobožnosti svaki dan u 18.30 sati - molimo krunicu i pjevamo litanije Bl. Djevice Marije.

Tradicija svibanjskih pobožnosti seže u 16. stoljeće kada ih potvrđuje papa Pio VII., a kasniji pape, sve do danas objavljuju brojne naputke o štovanju Blažene Djevice Marije te podržavaju kako ovu, tako i druge marijanske pobožnosti u sveopćoj Crkvi.

Više...
 
Prva Sveta Pričest

 

U nedjelju 29. travnja u 9.00 sati bit će PRVA SVETA PRIČEST za djecu iz osnovnih škola Lovro pl.Matačić i Marina Držića. U subotu 28. travnja u 15.00 sati bit će ispovijed prvopričesnika i njihovih roditelja (za djecu osnovnih škola Lovro pl.Matačić i Marina Držića).

 
Sveta Potvrda

 

U subotu 21. travnja u našoj župi bit će Sveta Potvrda. Euharistijsko slavlje u 10.00 sati predslavit će i podijeliti sakrament Svete Potvrde nadbiskupov delegat vlč. Nedjeljko Pintarić. U petak u 17.00 sati bit će u crkvi ispovijed krizmanika, roditelja i kumova.

 
<< Početak < « 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 » > Kraj >>

Stranica 85 od 93
Baner

Božja riječ

7. VAZMENA NEDJELJA

Iv 17, 11b-19

U ono vrijeme: Isus podiže oči k nebu i pomoli se: »Oče sveti, sačuvaj ih u svom imenu koje si mi dao: da budu jedno kao i mi. Dok sam ja bio s njima, ja sam ih čuvao u tvom imenu, njih koje si mi dao; i štitio ih, te nijedan od njih ne propade osim sina propasti, da se Pismo ispuni. A sada k tebi idem i ovo govorim u svijetu da imaju puninu moje radosti u sebi. Ja sam im predao tvoju riječ, a svijet ih zamrzi jer nisu od svijeta kao što ni ja nisam od svijeta. Ne molim te da ih uzmeš sa svijeta, nego da ih očuvaš od Zloga. Oni nisu od svijeta kao što ni ja nisam od svijeta. Posveti ih u istini: tvoja je riječ istina. Kao što ti mene posla u svijet, tako i ja poslah njih u svijet. I za njih posvećujem samog sebe da i oni budu posvećeni u istini.«

Raspored misa

NEDJELJA

7.30 sati

9.00 sati

10.30 sati - župna

12.00 sati

19.00 sati

 

RADNI DAN

7.00 sati

19.00 sati