Naslovnica

Anketa

Negativnosti i slabosti unutar Crkve...
 

Prijava korisnikaHodočašće mladih Zagrebačke nadbiskupije u Mariju Bistricu

 

Tradicionalno hodočašće mladih Zagrebačke nadbiskupije u Mariju Bistricu održat će se u subotu i nedjelju, 8. i 9. rujna pod geslom "Blažena ti što povjerova" (Lk 1,45). Prijaviti se mogu mladi koji imaju barem 17 godina, kod župnih animatora u nedjelju iza misa u 10:30 i 19 sati. Prilikom prijave treba uplatiti i 60kn, koliko iznosi cijena hodočašća. Polazak je 8. rujna ispred župe u 6:50, odakle se ide do Glavnog kolodvora. Tamo će čekati poseban hodočasnički vlak koji polazi u 7:20 prema Konjščini. Iz Konjščine se planinarskim putevima ide u Mariju Bistricu, a dolazak se očekuje oko 13:30. Sa sobom treba ponijeti vreću za spavanje i podložak, hranu i piće. Ostale informacije mogu se pročitati na web stranici ureda za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije.

 

Kontakt:

Miron Perić - 099/6787-895

Igor Turček - 098/88-55-71

Lucijan Stamać - 095/1980-225

 

Sveta Obitelj u ♥,

Mladi župe svete Obitelji

 

 
Župno hodočašće u Ludbreg

 

Župno hodočašće u LUDBREG je u subotu 01. rujna. Polazak ispred crkve u 7.00 sati. Cijena po osobi je 60,00 kuna. Možete se prijavljivati iza svetih misa u sakristiji ili u uredovno vrijeme u župnom uredu s time da molimo uplatu odmah prilikom prijave.

 
Župno hodočašće na Trsat

 

Naše župno hodočašće na TRSAT je u subotu 25. kolovoza. Polazak ispred crkve u 6.00 sati. Cijena po osobi je 90,00 kuna. Možete se prijavljivati iza svetih misa u sakristiji ili u uredovno vrijeme u župnom uredu s time da molimo uplatu odmah prilikom prijave.

 
Srednjoškolski vjeronauk

 

Naši ovogodišnji krizmanici ovih će dana birati svoje srednje škole, svoja zanimanja. To je jedna od važnih odluka u životu. Svjesni svoje kršćanske zrelosti, dragi krizmanici, vama pripada pravo i odgovornost da u svojoj srednjoj školi kao predmet odaberete KATOLIČKI VJERONAUK. Kad se vjeronauk izabere, postaje obvezatni predmet. Upisujući vjeronauk svjedočite za Krista. Molimo i potičemo roditelje, koji su svojoj djeci prvi i najvažniji savjetnici, odgojitelji i vjeroučitelji, da potaknu odluku svojih srednjoškolaca za izbor VJERONAUKA kao predmeta, svom svojom roditeljskom savješću i odgovornošću. Pozvani smo na trajni rast u vjeri što nam omogućava kvalitetan život, rad i angažman, kako u Crkvi tako i društvu.

 

 
Tijelovo

 

U četvrtak 7. lipnja je svetkovina PRESVETOG TIJELA I KRVI KRISTOVE – TIJELOVO. Svete mise su u: 7.30; 9.00; 11.00 ŽUPNA i u 19.00 sati. Župnu misu u 11.00 sati prenosti će Hrvatski radio, 1. Program. Poslije večernje svete mise bit će procesija sa Presvetim oltarskim sakramentom ulicama naše župe: od crkve – Vukovarskom – Olibskom – Rapskom – Držićevom i natrag do crkve. Pozivamo sve vas koji ćete biti na jutarnjim sv. misama, da navečer dođete na procesiju.

 
<< Početak < « 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 » > Kraj >>

Stranica 85 od 94
Baner

Božja riječ

20. NEDJELJA KROZ GODINU

Iv 6, 51-58

U ono vrijeme: Reče Isus mnoštvu: »Ja sam kruh živi koji je s neba sišao. Tko bude jeo od ovoga kruha, živjet će uvijeke. Kruh koji ću ja dati tijelo je moje – za život svijeta.« Židovi se nato među sobom prepirahu: »Kako nam ovaj može dati tijelo svoje za jelo?« Reče im stoga Isus: »Zaista, zaista, kažem vam: ako ne jedete tijela Sina Čovječjega i ne pijete krvi njegove, nemate života u sebi! Tko blaguje tijelo moje i pije krv moju, ima život vječni; i ja ću ga uskrisiti u posljednji dan. Tijelo je moje jelo istinsko, krv je moja piće istinsko. Tko jede moje tijelo i pije moju krv, u meni ostaje i ja u njemu. Kao što je mene poslao živi Otac i ja živim po Ocu, tako i onaj koji mene blaguje živjet će po meni. Ovo je kruh koji je s neba sišao, ne kao onaj koji jedoše očevi i pomriješe. Tko jede ovaj kruh, živjet će uvijeke.«

Raspored misa

NEDJELJA

7.30 sati

9.00 sati

10.30 sati - župna

19.00 sati

 

RADNI DAN

7.00 sati

19.00 sati