Naslovnica
Holywin - svetost pobjeđuje

Misno bdijenje uoči blagdana Svih Svetih pod nazivom „Holywin – svetost pobjeđuje“ održat će se u srijedu, 31. listopada 2012. godine u 19 sati, u Međubiskupijskom sjemeništu na Šalati, Voćarska 106. Sedmi po redu Holywin održava se u organizaciji Ureda za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije, a geslo ovogodišnjeg Holywina je misao sv. Terezije Avilske: „Tko ima Boga, ništa mu ne nedostaje“. Igrokazima nakon misnog bdijenja prikazat će se životi sv. Terezije Avilske te roditelja sv. Male Terezije – bl. Azelije Guérin i bl. Ljudevita Martina.

Više...
 
Veni Sancte Spiritus

Više...
 
Benedikt XVI.: Potrebno je pronositi vjeru pustinjama suvremenog svijeta

S velikom radošću 50 godina od otvorenja Drugog vatikanskog koncila započinjemo Godinu vjere, rekao je Papa na početku svoje homilije pozdravljajući Njegovu Svetost carigradskog patrijarha Bartolomeja I., canterburyjskog nadbiskupa Romana Williamsa, patrijarhe i nadbiskupe istočnih katoličkih Crkava i predsjednike biskupskih konferencija.

Više...
 
Biblijski susreti

Biblijski susreti ponovno počinju 10. listopada 2012. u 20.00 sati.

Susreti su svake srijede u 20.00 sati u samostanu Navještenja Gospodinova (Avenija Marina Držića 31/2). Voditeljica susretâ od rujna 2011. godine je s. Ana Oršolić kojoj pomažu i sestre juniorke.

Susreti su protkani molitvom, Božanskim čitanjem Svetog pisma (lectio divina), objašnjenjem pojedinih biblijskih događaja, razmatranjem, pjesmom te dijeljenjem vlastitih doživljaja pročitanog biblijskog teksta.

 
Vjeronauk za odrasle

U našoj župi od 5.listopada pa svaki petak kroz godinu s početkom u 20 sati održavati će se vjeronauk za odrasle! Kako bi čovjek u svom zanimanju bio u toku, potrebno mu je permanentno, tj. životno usavršavanje. Jednako tako je i s pitanjem vjere. Kako čovjek ne bi zatupio u razmišljanju o svojoj vjeri, potrebno je životno učenje, ponavljanje i posvješćivanje. Upravo iz tog razloga pružena je mogućnost u našoj župi svim odraslim (od 30 pa do 100 godina) vjernicima da nešto novo nauče, prodube ili osvježe svoju vjeru petkom navečer s početkom u 20 sati. Prvi susret biti će 5.listopada 2012 u 20 sati! Na taj način osim ponovne poduke, postoji prilika i za postavljanje raznih pitanja, svjedočenja svoje vjere, kao i za druženje s ljudima koji imaju isto razmišljanje, te mogućnost zajedničke molitve! Produbljeni tako u svojoj vjeri poslani smo svjedočiti je na razne načine u današnjem svijetu i učiniti sve što je u našoj moći da ovaj svijet bude bolji, naviještajući mu Radosnu vijest.

Više...
 
<< Početak < « 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 » > Kraj >>

Stranica 85 od 96
Baner

Božja riječ

6. NEDJELJA KROZ GODINU

Lk 6,17.20-26

U ono vrijeme: Isus siđe s dvanaestoricom i zaustavi se na ravnu. Podigne oči prema učenicima i govoraše: »Blago vama, siromasi: vaše je kraljevstvo Božje! Blago vama koji sada gladujete: vi ćete se nasititi! Blago vama koji sada plačete: vi ćete se smijati! Blago vama kad vas zamrze ljudi i kad vas izopće i pogrde te izbace ime vaše kao zločinačko zbog Sina Čovječjega! Radujte se u dan onaj i poskakujte: evo, plaća vaša velika je na nebu. Ta jednako su činili prorocima oci njihovi!« »Ali jao vama, bogataši: imate svoju utjehu! Jao vama koji ste sada siti: gladovat ćete! Jao vama koji se sada smijete: jadikovat ćete i plakati! Jao vama kad vas svi budu hvalili! Ta tako su činili lažnim prorocima oci njihovi.«

Raspored misa

NEDJELJA

7.30 sati

9.00 sati

10.30 sati - župna

12.00 sati

19.00 sati

 

RADNI DAN

7.00 sati

19.00 sati