Naslovnica

Anketa

Na zavjetno hodočašće grada Zagreba u Mariju Bistricu najčešće idem:
 

Prijava korisnikaTijelovo

 

U četvrtak 7. lipnja je svetkovina PRESVETOG TIJELA I KRVI KRISTOVE – TIJELOVO. Svete mise su u: 7.30; 9.00; 11.00 ŽUPNA i u 19.00 sati. Župnu misu u 11.00 sati prenosti će Hrvatski radio, 1. Program. Poslije večernje svete mise bit će procesija sa Presvetim oltarskim sakramentom ulicama naše župe: od crkve – Vukovarskom – Olibskom – Rapskom – Držićevom i natrag do crkve. Pozivamo sve vas koji ćete biti na jutarnjim sv. misama, da navečer dođete na procesiju.

 
Održana 28. Zlatna harfa

U subotu uoči Duhova, 26. svibnja 2012., u župi sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima održana je 28. Zlatna harfa. Ovogodišnji festival crkvenih dječjih zborova održan je pod geslom "Mir i dobro" i okupio je oko šeststotina djece iz dvanaest župa Zagrebačke nadbiskupije.

Više...
 
Proslava svetkovine Majke Božje od Kamenitih vrata

Proslava svetkovine Majke Božje od Kamenitih vrata, zaštitnice Grada Zagreba, bit će u četvrtak 31. svibnja 2012. godine. Toga će se dana u Zagrebačkoj katedrali slaviti euharistijska slavlja u: 7, 8, 9 te u 19 sati. Koncelebrirano euharistijsko slavlje u zagrebačkoj prvostolnici u 19 sati predvodit će uzoriti gospodin kardinal Stanislaw Dziwisz, krakovski nadbiskup i dugogodišnji osobni tajnik bl. pape Ivana Pavla II.

Nakon misnog slavlja uslijedit će procesija sa svijećama i slikom Majke Božje od Kamenitih vrata slijedećom trasom: Kaptol (Katedrala sv. Stjepana) - Bakačeva - sjeverna strana Trga bana Josipa Jelačića - Radićeva - Kamenita vrata - Kamenita ulica - Trg Svetog Marka i Radićevom ulicom do Kamenitih vrata i Trga sv. Marka. Procesijski hod završit će molitvom pred likom Majke Božje od Kamenitih vrata.

 
Svibanj – mjesec Blažene Djevice Marije

Pozivamo vas na Svibanjske pobožnosti svaki dan u 18.30 sati - molimo krunicu i pjevamo litanije Bl. Djevice Marije.

Tradicija svibanjskih pobožnosti seže u 16. stoljeće kada ih potvrđuje papa Pio VII., a kasniji pape, sve do danas objavljuju brojne naputke o štovanju Blažene Djevice Marije te podržavaju kako ovu, tako i druge marijanske pobožnosti u sveopćoj Crkvi.

Više...
 
Prva Sveta Pričest

 

U nedjelju 29. travnja u 9.00 sati bit će PRVA SVETA PRIČEST za djecu iz osnovnih škola Lovro pl.Matačić i Marina Držića. U subotu 28. travnja u 15.00 sati bit će ispovijed prvopričesnika i njihovih roditelja (za djecu osnovnih škola Lovro pl.Matačić i Marina Držića).

 
<< Početak < « 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 » > Kraj >>

Stranica 86 od 94
Baner

Božja riječ

33. NEDJELJA KROZ GODINU

Mk 13, 24-32

U ono vrijeme: Reče Isus svojim učenicima: »U one dane, nakon velike nevolje, sunce će pomrčati i mjesec neće više svijetljeti, a zvijezde će s neba padati i sile će se nebeske poljuljati. Tada će ugledati Sina Čovječjega gdje dolazi na oblacima s velikom moći i slavom. I razaslat će anđele i sabrati svoje izabranike s četiri vjetra, s kraja zemlje do na kraj neba. A od smokve se naučite prispodobi! Kad joj grana već omekša i lišće potjera, znate: ljeto je blizu. Tako i vi kad vidite da se to zbiva, znajte: blizu je, na vratima! Zaista, kažem vam, ne, neće uminuti naraštaj ovaj dok se sve to ne zbude. Nebo će i zemlja uminuti, ali riječi moje ne, neće uminuti. A o onom danu i času nitko ne zna, pa ni anđeli na nebu, ni Sin, nego samo Otac.«

Raspored misa

NEDJELJA

7.30 sati

9.00 sati

10.30 sati - župna

12.00 sati

19.00 sati

 

RADNI DAN

7.00 sati

19.00 sati