Naslovnica

Anketa

Negativnosti i slabosti unutar Crkve...
 

Prijava korisnikaOdržana 28. Zlatna harfa

U subotu uoči Duhova, 26. svibnja 2012., u župi sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima održana je 28. Zlatna harfa. Ovogodišnji festival crkvenih dječjih zborova održan je pod geslom "Mir i dobro" i okupio je oko šeststotina djece iz dvanaest župa Zagrebačke nadbiskupije.

Više...
 
Proslava svetkovine Majke Božje od Kamenitih vrata

Proslava svetkovine Majke Božje od Kamenitih vrata, zaštitnice Grada Zagreba, bit će u četvrtak 31. svibnja 2012. godine. Toga će se dana u Zagrebačkoj katedrali slaviti euharistijska slavlja u: 7, 8, 9 te u 19 sati. Koncelebrirano euharistijsko slavlje u zagrebačkoj prvostolnici u 19 sati predvodit će uzoriti gospodin kardinal Stanislaw Dziwisz, krakovski nadbiskup i dugogodišnji osobni tajnik bl. pape Ivana Pavla II.

Nakon misnog slavlja uslijedit će procesija sa svijećama i slikom Majke Božje od Kamenitih vrata slijedećom trasom: Kaptol (Katedrala sv. Stjepana) - Bakačeva - sjeverna strana Trga bana Josipa Jelačića - Radićeva - Kamenita vrata - Kamenita ulica - Trg Svetog Marka i Radićevom ulicom do Kamenitih vrata i Trga sv. Marka. Procesijski hod završit će molitvom pred likom Majke Božje od Kamenitih vrata.

 
Svibanj – mjesec Blažene Djevice Marije

Pozivamo vas na Svibanjske pobožnosti svaki dan u 18.30 sati - molimo krunicu i pjevamo litanije Bl. Djevice Marije.

Tradicija svibanjskih pobožnosti seže u 16. stoljeće kada ih potvrđuje papa Pio VII., a kasniji pape, sve do danas objavljuju brojne naputke o štovanju Blažene Djevice Marije te podržavaju kako ovu, tako i druge marijanske pobožnosti u sveopćoj Crkvi.

Više...
 
Prva Sveta Pričest

 

U nedjelju 29. travnja u 9.00 sati bit će PRVA SVETA PRIČEST za djecu iz osnovnih škola Lovro pl.Matačić i Marina Držića. U subotu 28. travnja u 15.00 sati bit će ispovijed prvopričesnika i njihovih roditelja (za djecu osnovnih škola Lovro pl.Matačić i Marina Držića).

 
Sveta Potvrda

 

U subotu 21. travnja u našoj župi bit će Sveta Potvrda. Euharistijsko slavlje u 10.00 sati predslavit će i podijeliti sakrament Svete Potvrde nadbiskupov delegat vlč. Nedjeljko Pintarić. U petak u 17.00 sati bit će u crkvi ispovijed krizmanika, roditelja i kumova.

 
<< Početak < « 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 » > Kraj >>

Stranica 86 od 94
Baner

Božja riječ

20. NEDJELJA KROZ GODINU

Iv 6, 51-58

U ono vrijeme: Reče Isus mnoštvu: »Ja sam kruh živi koji je s neba sišao. Tko bude jeo od ovoga kruha, živjet će uvijeke. Kruh koji ću ja dati tijelo je moje – za život svijeta.« Židovi se nato među sobom prepirahu: »Kako nam ovaj može dati tijelo svoje za jelo?« Reče im stoga Isus: »Zaista, zaista, kažem vam: ako ne jedete tijela Sina Čovječjega i ne pijete krvi njegove, nemate života u sebi! Tko blaguje tijelo moje i pije krv moju, ima život vječni; i ja ću ga uskrisiti u posljednji dan. Tijelo je moje jelo istinsko, krv je moja piće istinsko. Tko jede moje tijelo i pije moju krv, u meni ostaje i ja u njemu. Kao što je mene poslao živi Otac i ja živim po Ocu, tako i onaj koji mene blaguje živjet će po meni. Ovo je kruh koji je s neba sišao, ne kao onaj koji jedoše očevi i pomriješe. Tko jede ovaj kruh, živjet će uvijeke.«

Raspored misa

NEDJELJA

7.30 sati

9.00 sati

10.30 sati - župna

19.00 sati

 

RADNI DAN

7.00 sati

19.00 sati