Naslovnica
Župno hodočašće u Ludbreg

 

Župno hodočašće u LUDBREG je u subotu 01. rujna. Polazak ispred crkve u 7.00 sati. Cijena po osobi je 60,00 kuna. Možete se prijavljivati iza svetih misa u sakristiji ili u uredovno vrijeme u župnom uredu s time da molimo uplatu odmah prilikom prijave.

 
Župno hodočašće na Trsat

 

Naše župno hodočašće na TRSAT je u subotu 25. kolovoza. Polazak ispred crkve u 6.00 sati. Cijena po osobi je 90,00 kuna. Možete se prijavljivati iza svetih misa u sakristiji ili u uredovno vrijeme u župnom uredu s time da molimo uplatu odmah prilikom prijave.

 
Srednjoškolski vjeronauk

 

Naši ovogodišnji krizmanici ovih će dana birati svoje srednje škole, svoja zanimanja. To je jedna od važnih odluka u životu. Svjesni svoje kršćanske zrelosti, dragi krizmanici, vama pripada pravo i odgovornost da u svojoj srednjoj školi kao predmet odaberete KATOLIČKI VJERONAUK. Kad se vjeronauk izabere, postaje obvezatni predmet. Upisujući vjeronauk svjedočite za Krista. Molimo i potičemo roditelje, koji su svojoj djeci prvi i najvažniji savjetnici, odgojitelji i vjeroučitelji, da potaknu odluku svojih srednjoškolaca za izbor VJERONAUKA kao predmeta, svom svojom roditeljskom savješću i odgovornošću. Pozvani smo na trajni rast u vjeri što nam omogućava kvalitetan život, rad i angažman, kako u Crkvi tako i društvu.

 

 
Tijelovo

 

U četvrtak 7. lipnja je svetkovina PRESVETOG TIJELA I KRVI KRISTOVE – TIJELOVO. Svete mise su u: 7.30; 9.00; 11.00 ŽUPNA i u 19.00 sati. Župnu misu u 11.00 sati prenosti će Hrvatski radio, 1. Program. Poslije večernje svete mise bit će procesija sa Presvetim oltarskim sakramentom ulicama naše župe: od crkve – Vukovarskom – Olibskom – Rapskom – Držićevom i natrag do crkve. Pozivamo sve vas koji ćete biti na jutarnjim sv. misama, da navečer dođete na procesiju.

 
Održana 28. Zlatna harfa

U subotu uoči Duhova, 26. svibnja 2012., u župi sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima održana je 28. Zlatna harfa. Ovogodišnji festival crkvenih dječjih zborova održan je pod geslom "Mir i dobro" i okupio je oko šeststotina djece iz dvanaest župa Zagrebačke nadbiskupije.

Više...
 
<< Početak < « 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 » > Kraj >>

Stranica 87 od 96
Baner

Božja riječ

6. NEDJELJA KROZ GODINU

Lk 6,17.20-26

U ono vrijeme: Isus siđe s dvanaestoricom i zaustavi se na ravnu. Podigne oči prema učenicima i govoraše: »Blago vama, siromasi: vaše je kraljevstvo Božje! Blago vama koji sada gladujete: vi ćete se nasititi! Blago vama koji sada plačete: vi ćete se smijati! Blago vama kad vas zamrze ljudi i kad vas izopće i pogrde te izbace ime vaše kao zločinačko zbog Sina Čovječjega! Radujte se u dan onaj i poskakujte: evo, plaća vaša velika je na nebu. Ta jednako su činili prorocima oci njihovi!« »Ali jao vama, bogataši: imate svoju utjehu! Jao vama koji ste sada siti: gladovat ćete! Jao vama koji se sada smijete: jadikovat ćete i plakati! Jao vama kad vas svi budu hvalili! Ta tako su činili lažnim prorocima oci njihovi.«

Raspored misa

NEDJELJA

7.30 sati

9.00 sati

10.30 sati - župna

12.00 sati

19.00 sati

 

RADNI DAN

7.00 sati

19.00 sati