Naslovnica
Proslava svetkovine Majke Božje od Kamenitih vrata

Proslava svetkovine Majke Božje od Kamenitih vrata, zaštitnice Grada Zagreba, bit će u četvrtak 31. svibnja 2012. godine. Toga će se dana u Zagrebačkoj katedrali slaviti euharistijska slavlja u: 7, 8, 9 te u 19 sati. Koncelebrirano euharistijsko slavlje u zagrebačkoj prvostolnici u 19 sati predvodit će uzoriti gospodin kardinal Stanislaw Dziwisz, krakovski nadbiskup i dugogodišnji osobni tajnik bl. pape Ivana Pavla II.

Nakon misnog slavlja uslijedit će procesija sa svijećama i slikom Majke Božje od Kamenitih vrata slijedećom trasom: Kaptol (Katedrala sv. Stjepana) - Bakačeva - sjeverna strana Trga bana Josipa Jelačića - Radićeva - Kamenita vrata - Kamenita ulica - Trg Svetog Marka i Radićevom ulicom do Kamenitih vrata i Trga sv. Marka. Procesijski hod završit će molitvom pred likom Majke Božje od Kamenitih vrata.

 
Svibanj – mjesec Blažene Djevice Marije

Pozivamo vas na Svibanjske pobožnosti svaki dan u 18.30 sati - molimo krunicu i pjevamo litanije Bl. Djevice Marije.

Tradicija svibanjskih pobožnosti seže u 16. stoljeće kada ih potvrđuje papa Pio VII., a kasniji pape, sve do danas objavljuju brojne naputke o štovanju Blažene Djevice Marije te podržavaju kako ovu, tako i druge marijanske pobožnosti u sveopćoj Crkvi.

Više...
 
Prva Sveta Pričest

 

U nedjelju 29. travnja u 9.00 sati bit će PRVA SVETA PRIČEST za djecu iz osnovnih škola Lovro pl.Matačić i Marina Držića. U subotu 28. travnja u 15.00 sati bit će ispovijed prvopričesnika i njihovih roditelja (za djecu osnovnih škola Lovro pl.Matačić i Marina Držića).

 
Sveta Potvrda

 

U subotu 21. travnja u našoj župi bit će Sveta Potvrda. Euharistijsko slavlje u 10.00 sati predslavit će i podijeliti sakrament Svete Potvrde nadbiskupov delegat vlč. Nedjeljko Pintarić. U petak u 17.00 sati bit će u crkvi ispovijed krizmanika, roditelja i kumova.

 
Godišnje klanjanje - klečanje

 

 

U srijedu, 18. travnja biti će godišnje klanjanje pred Presvetim u našoj župi. Svetootajstvo će biti izloženo od 7.30 do 19.00 sati. Dođite i poklonite se Isusu!

 
<< Početak < « 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 » > Kraj >>

Stranica 88 od 96
Baner

Božja riječ

6. NEDJELJA KROZ GODINU

Lk 6,17.20-26

U ono vrijeme: Isus siđe s dvanaestoricom i zaustavi se na ravnu. Podigne oči prema učenicima i govoraše: »Blago vama, siromasi: vaše je kraljevstvo Božje! Blago vama koji sada gladujete: vi ćete se nasititi! Blago vama koji sada plačete: vi ćete se smijati! Blago vama kad vas zamrze ljudi i kad vas izopće i pogrde te izbace ime vaše kao zločinačko zbog Sina Čovječjega! Radujte se u dan onaj i poskakujte: evo, plaća vaša velika je na nebu. Ta jednako su činili prorocima oci njihovi!« »Ali jao vama, bogataši: imate svoju utjehu! Jao vama koji ste sada siti: gladovat ćete! Jao vama koji se sada smijete: jadikovat ćete i plakati! Jao vama kad vas svi budu hvalili! Ta tako su činili lažnim prorocima oci njihovi.«

Raspored misa

NEDJELJA

7.30 sati

9.00 sati

10.30 sati - župna

12.00 sati

19.00 sati

 

RADNI DAN

7.00 sati

19.00 sati