Naslovnica Mladi Adventske radionice 2013. Adventske radionice 2013.
Adventske radionice 2013.

Potaknuti prošlogodišnjim uspješnim radionicama i sajmom, mladi naše župe odlučili su i ove godine u predbožićno vrijeme organizirati radionice za mlade umjetnike koji su se odvažili hrabro iskoristiti svoje vrijeme te ga pokloniti drugima na korist. Svrha radionica kao i prethodnih godina bila je humane naravi tj. sav prihod od prodaje otišao je potrebitima naše župe.

Mladi su svojom kreativnošću i upornim radom stvarali umjetnička djela različitih veličina i boja. Neodoljivim su se učinile različite kombinacije boja i ukrasa na vijencima. Tako je Anina zlatno-zelena kombinacija na vijencima sa bijelim svijećama bila toliko pomamna za oči da su ti vijenci unaprijed prodavani bili. A tek Valerijine ukrasne čaše iz kojih se doduše nije moglo piti i tako utažiti tjelesna žeđ, ali se mogla duša opit ljepotom. Sve je to bilo praćeno pod budnim okom voditeljice kutka kreativnosti Nikoline koja je sa svojim iskustvom i savjetima pratila sve, te i sama napravila najviše vijenaca. Roberta je više svoju kreativnost izpoljavala kroz tehniku dekupaž u izradi kuglica i kutijica sa motivima anđela koji su bili razgrabljeni u rekordnom roku. Dečki su većinom radili oko pripreme trupaca te drvne građe, oko izrade vijenaca i štalica osim jednog posebnog dečka zvanog Anđelko Mel Gipson koji je u svoje kalupe lijevao gips te izrađivao anđele različitih oblika. Na kraju su ti anđeli poslužili kao dobro marketinsko rješenje. Bilo ih je toliko mnogo da su ih vješti prodavači odlučili dijeliti kao poklon uz kupljene ostale ukrase. Djeca su naročito bila oduševljena poklonjenim anđelima. Marko je bio zadužen za stolarske poslove oko izrade štalica, te je svojom mekom rukom oživljavao Betlehemske prizore. Treba spomenut i prodavače koji su se često puta smrzavali dok su prodavali ukrase, posebna pohvala ide Mladenu koji je često rano ustajao kako bi pripremio štand za cjelodnevnu prodaju. Ali sve to ne bi moglo biti uspješno bez dobrote naših župljana koji su se otvorena srca priključili poduhvatu te tako nagradili rad mladih i pomogli potrebitima u našoj župi.

 

Miron Perić

 
Baner
Baner

Božja riječ

11. NEDJELJA KROZ GODINU

Mt 9,36 – 10,8

U ono vrijeme: Kad Isus ugleda mnoštvo, sažali mu se nad njim jer bijahu izmučeni i ophrvani kao ovce bez pastira. Tada reče svojim učenicima: »Žetve je mnogo, a radnika malo. Molite dakle gospodara žetve da pošalje radnike u žetvu svoju.« Dozva dvanaestoricu svojih učenika i dade im vlast nad nečistim dusima: da ih izgone i da liječe svaku bolest i svaku nemoć. A ovo su imena dvanaestorice apostola: prvi Šimun, zvani Petar, i Andrija, brat njegov; i Jakov, sin Zebedejev, i Ivan, brat njegov; Filip i Bartolomej; Toma i Matej carinik; Jakov Alfejev i Tadej; Šimun Kananaj i Juda Iškariotski, koji ga izda. Tu dvanaestoricu posla Isus uputivši ih: »K poganima ne idite i ni u koji samarijski grad ne ulazite! Pođite radije k izgubljenim ovcama doma Izraelova! Putom propovijedajte: ’Približilo se kraljevstvo nebesko!’ Bolesne liječite, mrtve uskrisujte, gubave čistite, zloduhe izgonite! Besplatno primiste, besplatno dajte!«

 

Raspored misa

NEDJELJOM

7.30 sati

9.00 sati

10.30 sati

12.00 sati

19.00 sati

 

RADNIM DANOM

7.00 sati

19.00 sati