Naslovnica
Dan kruha u OŠ Lovre pl. Matačića

U četvrtak, 16.10. 2014. u OŠ Lovre pl. Matačića slavio se Dan kruha. Svi učenici od 1. do 4. razreda trebali su ujutro donijeti neki krušni proizvod koji su izradili sami ili uz pomoć roditelja za posvetu. Kruh i kolače smo lijepo posložili na jednom stolu i izabrali nekoliko za razrednu košaru i odnijeli u blagovaonicu na izložbu.

Treći školski sat (u 10:00 sati) bila je svečana priredba za koju smo se pripremali danima. Moja prijateljica Maša Cipek i ja smo vodile program  priredbe. Na priredbi smo najprije poučile mlađe učenike ponešto o kruhu prezentacijom o tome kako se kruh pravi. Poslije prezentacije je školski zbor otpjevao pjesmu Pekar, pa su uslijedile recitacije o kruhu 3. a, 4.c, 4.b, pjesma 2. a Limači i igrokazi. Moj razred je sa učiteljicom Ksenijom Čop priredio 2 igrokaza, a u jednom sam ja glumila mamu. Na priredbu smo pozvali našeg župnika vlč. Ivicu Zlodija koji je pred kraj priredbe blagoslovio kruh i krušne proizvode što su ih pripremili učenici i kuharice škole. Zajedno smo se lijepo  Bogu pomolili i zahvalili za kruh što ga imamo svaki dan.

Kad je priredba završila zahvalni Bogu za sve plodove Zemlje otišli smo u svoje razrede, i poslužili se krušnim proizvodima koje smo donijeli. Nesebično smo ih dijelili i starijim učenicima koji su nas posjetili u učionici. Velečasni Ivica Zlodi, ravnateljica Zdenka Kapović, pedagoginja Jasenka Đenović, logopedinja Ivana Katić i vjeroučiteljica s. Mara Matanović obišli su sve razrede i pozdravili učenike.

Lijepo smo se proveli i već se radujemo slijedećem Danu kruha.

 

Lea Meštrović, 4.b OŠ Lovre pl. Matačića

 

 
Baner
Baner

Božja riječ

NEDJELJA MUKE GOSPODNJE - CVJETNICA

Mt 26, 14 – 27, 66 (kraća verzija)

Od šeste ure nasta tama po svoj zemlji – do ure devete. O devetoj uri povika Isus iza glasa: »Eli, Eli, lema sabahtani?« To će reći: Bože moj, Bože moj, zašto si me ostavio? A neki od nazočnih, čuvši to, govorahu: »Ovaj zove Iliju.« I odmah pritrča jedan od njih, uze spužvu, natopi je octom, natakne je na trsku i pruži mu piti. A ostali rekoše: »Pusti da vidimo hoće li doći Ilija da ga spasi.« A Isus opet povika iza glasa i ispusti duh.

I gle, zavjesa se hramska razdrije odozgor dodolje, nadvoje; zemlja se potrese, pećine se raspukoše, grobovi otvoriše i tjelesa mnogih svetih preminulih uskrsnuše te iziđoše iz grobova nakon njegova uskrsnuća, uđoše u sveti grad i pokazaše se mnogima. A satnik i oni koji su s njime čuvali Isusa, vidjevši potres i što se zbiva, silno se prestrašiše i rekoše: »Uistinu, Sin Božji bijaše ovaj.«

Raspored misa

Svete mise ne služe se s narodom do daljnjega.