Naslovnica GALERIJA Dan kruha u OŠ Lovre pl. Matačića Dan kruha u OŠ Lovre pl. Matačića
Dan kruha u OŠ Lovre pl. Matačića

U četvrtak, 16.10. 2014. u OŠ Lovre pl. Matačića slavio se Dan kruha. Svi učenici od 1. do 4. razreda trebali su ujutro donijeti neki krušni proizvod koji su izradili sami ili uz pomoć roditelja za posvetu. Kruh i kolače smo lijepo posložili na jednom stolu i izabrali nekoliko za razrednu košaru i odnijeli u blagovaonicu na izložbu.

Treći školski sat (u 10:00 sati) bila je svečana priredba za koju smo se pripremali danima. Moja prijateljica Maša Cipek i ja smo vodile program  priredbe. Na priredbi smo najprije poučile mlađe učenike ponešto o kruhu prezentacijom o tome kako se kruh pravi. Poslije prezentacije je školski zbor otpjevao pjesmu Pekar, pa su uslijedile recitacije o kruhu 3. a, 4.c, 4.b, pjesma 2. a Limači i igrokazi. Moj razred je sa učiteljicom Ksenijom Čop priredio 2 igrokaza, a u jednom sam ja glumila mamu. Na priredbu smo pozvali našeg župnika vlč. Ivicu Zlodija koji je pred kraj priredbe blagoslovio kruh i krušne proizvode što su ih pripremili učenici i kuharice škole. Zajedno smo se lijepo  Bogu pomolili i zahvalili za kruh što ga imamo svaki dan.

Kad je priredba završila zahvalni Bogu za sve plodove Zemlje otišli smo u svoje razrede, i poslužili se krušnim proizvodima koje smo donijeli. Nesebično smo ih dijelili i starijim učenicima koji su nas posjetili u učionici. Velečasni Ivica Zlodi, ravnateljica Zdenka Kapović, pedagoginja Jasenka Đenović, logopedinja Ivana Katić i vjeroučiteljica s. Mara Matanović obišli su sve razrede i pozdravili učenike.

Lijepo smo se proveli i već se radujemo slijedećem Danu kruha.

 

Lea Meštrović, 4.b OŠ Lovre pl. Matačića

 

 
Baner

Božja riječ

28. NEDJELJA KROZ GODINU

Lk 17, 11-19

Dok je Isus putovao u Jeruzalem, prolazio je između Samarije i Galileje. Kad je ulazio u neko selo, eto mu u susret deset gubavaca. Zaustave se podaleko i zavape: »Isuse, Učitelju, smiluj nam se!« Kad ih Isus ugleda, reče im: »Idite, pokažite se svećenicima!« I dok su išli, očistiše se. Jedan od njih, vidjevši da je ozdravio, vrati se slaveći Boga u sav glas. Baci se ničice k Isusovim nogama zahvaljujući mu. A to bijaše neki Samarijanac. Nato Isus primijeti: »Zar se ne očistiše desetorica? A gdje su ona devetorica? Ne nađe li se nijedan koji bi se vratio i podao slavu Bogu, osim ovoga tuđinca?« A njemu reče: »Ustani! Idi! Tvoja te vjera spasila!«

Raspored misa

NEDJELJA

7.30 sati

9.00 sati

10.30 sati - župna

12.00 sati

19.00 sati

 

RADNI DAN

7.00 sati

19.00 sati