Naslovnica
Molitveni hod sa Stepincem

 

Molitvena inicijativa, zamišljena kao hod s moćnikom bl. Alojzija Stepinca, započet će u petak, 20. veljače u 17 sati kada će zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, polazeći iz zagrebačke katedrale prenijeti moćnik blaženog Alojzija do crkve Svete Marije na Dolcu – prve župe „Molitvenog hoda sa Stepincem“.

„Dragi vjernici, danas je 55. obljetnica smrti blaženoga Alojzija. Kao nadbiskupijska obitelj odlučili smo u toj obljetnici na osobit način živjeti duhovnu povezanost s našim Blaženikom“, kazao je kardinal Bozanić u svojoj homiliji prigodom Stepinčeva, 10. veljače 2015. godine u zagrebačkoj katedrali, te tako najavio molitvenu inicijativu koja će obuhvatiti sve župe Zagrebačke nadbiskupije.

Blaženikove će moći u svakoj župi biti barem jedan dan, počevši od 20. veljače do slavlja Stepinčeva iduće, 2016. godine.

U  našoj crkvi  Svete  Obitelji moći bl. Alojzija Stepinca bit će izložene u petak, 13. ožujka 2015.

 
Baner
Baner

Božja riječ

6. VAZMENA NEDJELJA

 

Iv 14, 15-21

U ono vrijeme: Reče Isus svojim učenicima: »Ako me ljubite, zapovijedi ćete moje čuvati. I ja ću moliti Oca i on će vam dati drugoga Branitelja da bude s vama zauvijek: Duha Istine, kojega svijet ne može primiti jer ga ne vidi i ne poznaje. Vi ga poznajete jer kod vas ostaje i u vama je. Neću vas ostaviti kao siročad; doći ću k vama. Još malo i svijet me više neće vidjeti, no vi ćete me vidjeti jer ja živim i vi ćete živjeti. U onaj ćete dan spoznati da sam ja u Ocu svom i vi u meni i ja u vama. Tko ima moje zapovijedi i čuva ih, taj me ljubi; a tko mene ljubi, njega će ljubiti Otac moj, i ja ću ljubiti njega i njemu se očitovati.«

 

Raspored misa

NEDJELJOM

7.30 sati

9.00 sati

10.30 sati

12.00 sati

19.00 sati

- crkva se otvara 15 min. prije mise

RADNIM DANOM

7.00 sati

19.00 sati

- crkva se otvara 15 min. prije mise