Naslovnica
Molitveni hod sa Stepincem

 

Molitvena inicijativa, zamišljena kao hod s moćnikom bl. Alojzija Stepinca, započet će u petak, 20. veljače u 17 sati kada će zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, polazeći iz zagrebačke katedrale prenijeti moćnik blaženog Alojzija do crkve Svete Marije na Dolcu – prve župe „Molitvenog hoda sa Stepincem“.

„Dragi vjernici, danas je 55. obljetnica smrti blaženoga Alojzija. Kao nadbiskupijska obitelj odlučili smo u toj obljetnici na osobit način živjeti duhovnu povezanost s našim Blaženikom“, kazao je kardinal Bozanić u svojoj homiliji prigodom Stepinčeva, 10. veljače 2015. godine u zagrebačkoj katedrali, te tako najavio molitvenu inicijativu koja će obuhvatiti sve župe Zagrebačke nadbiskupije.

Blaženikove će moći u svakoj župi biti barem jedan dan, počevši od 20. veljače do slavlja Stepinčeva iduće, 2016. godine.

U  našoj crkvi  Svete  Obitelji moći bl. Alojzija Stepinca bit će izložene u petak, 13. ožujka 2015.

 
Baner
Baner

Božja riječ

17. NEDJELJA KROZ GODINU

Mt 13, 44-52

U ono vrijeme: Reče Isus mnoštvu: »Kraljevstvo je nebesko kao kad je blago skriveno na njivi: čovjek ga pronađe, sakrije, sav radostan ode, proda sve što ima i kupi tu njivu. Nadalje, kraljevstvo je nebesko kao kad trgovac traga za lijepim biserjem: pronađe jedan dragocjeni biser, ode, rasproda sve što ima i kupi ga. Nadalje, kraljevstvo je nebesko kao kad mreža bačena u more zahvati svakovrsne ribe. Kad se napuni, izvuku je na obalu, sjednu i skupe dobre u posude, a loše izbace. Tako će biti na svršetku svijeta. Izići će anđeli, odijeliti zle od pravednih i baciti ih u peć ognjenu, gdje će biti plač i škrgut zubi. Jeste li sve ovo razumjeli? « Odgovore mu: »Jesmo.« A on će im: »Stoga svaki pismoznanac upućen u kraljevstvo nebesko sličan je čovjeku domaćinu koji iz svoje riznice iznosi novo i staro.« Kad Isus završi sve ove prispodobe, ode odande.

Raspored misa

NEDJELJOM

7.30 sati

9.00 sati

10.30 sati

19.00 sati

 

RADNIM DANOM

7.00 sati

19.00 sati