Naslovnica
Zaziv Duha Svetoga za početak nove školske godine 2015./2016.

U nedjelju 20.rujna 2015. u našoj župi proslavili smo zaziv Duha Svetoga nad naše školarce. Kao i prethodnih godina, djeca su se  predvođena svojim vjeroučiteljicama  okupila na sv. Misi u 9 sati, kako bi  primili Božji blagoslov za početak nove školske i vjeronaučne godine.

Nakon što smo čuli Riječ Božju župnik vlč. Ivica Zlodi je pročitao odlomak iz  Evanđelja po Marku. Primjerima iz života približio je djeci smisao patnje i učenja u svjetlu Kristove patnje. Pozvao je sve učenike, kao i ostale prisutne  da se druže sa Biblijom kako bi im bilo što lakše ispunjavati svoje obaveze.

Učenici i njihove  vjeroučiteljice sudjelovali su u prinosu darova koje su prinijeli na Oltar: Bibliju, boje, bilježnice, školsku torbu, loptu, udžbenike, hostije i vino te molitvenik.

Slavlje euharistije uveličala je sestra Lucijana sa članovima dugogodišnjeg zbora „Čarobne frulice“. Na kraju sv. Mise kratkim igrokazom su članice  dječjeg zbora animirale ostalu zainteresiranu djecu da im se pridruže i zajedno pjevaju.

Vesna Božan

 
Baner
Baner

Božja riječ

6. VAZMENA NEDJELJA

 

Iv 14, 15-21

U ono vrijeme: Reče Isus svojim učenicima: »Ako me ljubite, zapovijedi ćete moje čuvati. I ja ću moliti Oca i on će vam dati drugoga Branitelja da bude s vama zauvijek: Duha Istine, kojega svijet ne može primiti jer ga ne vidi i ne poznaje. Vi ga poznajete jer kod vas ostaje i u vama je. Neću vas ostaviti kao siročad; doći ću k vama. Još malo i svijet me više neće vidjeti, no vi ćete me vidjeti jer ja živim i vi ćete živjeti. U onaj ćete dan spoznati da sam ja u Ocu svom i vi u meni i ja u vama. Tko ima moje zapovijedi i čuva ih, taj me ljubi; a tko mene ljubi, njega će ljubiti Otac moj, i ja ću ljubiti njega i njemu se očitovati.«

 

Raspored misa

NEDJELJOM

7.30 sati

9.00 sati

10.30 sati

12.00 sati

19.00 sati

- crkva se otvara 15 min. prije mise

RADNIM DANOM

7.00 sati

19.00 sati

- crkva se otvara 15 min. prije mise