Polnoćka 2016.

Svečanom misom polnoćkom započeli smo slavlje Božića. Kao i proteklih godina, prije mise polnoćke u radosti smo slušali božićni koncert koji je izveo naš mješoviti zbor Marijan Mihelčić. Zborom je ravnala s. Lucijana Bobaš, a za orguljama je bila prof. Jelica Bojić. Crkva je odisala toplinom i radošću, a to se moglo vidjeti i na licima vjernika. Velika želja većine vjernika je da čistoga srca dočekaju trenutak rođenja Isusa u toj Svetoj noći.

Svečanu sv. misu predslavio je p. Dragan Majić, vojni kapelan, zajedno sa našim župnikom Ivicom Zlodijem. Nakon pročitanih misnih čitanja i sv. evanđelja, župnik Zlodi je nastavio sa propovijedi.

„Čuli smo kako se Isus svojim rođenjem želi trajno povezati s nama, ostati trajno sa svakim od nas. On želi ući u svaku našu patnju, svaki naš križ. Bog nas ljubi, neovisno o nama i našim slabostima, manama i grijesima. To nam teško dolazi do razuma“, istaknuo je župnik. Nadalje, ukazivao je i poticao: „Danas slavimo život, Boga koji nas nije napustio unatoč svemu. Važno je znati da nas On ljubi, da se ne bojimo, nego da mu dođemo u zagrljaj kada On širi ruke prema nama. To je nešto slično kao da te majka ljubi, daje ti poljubac i grli te nježno. Tada život dobiva novu dimenziju, novi smisao i ne može više sve biti isto. Bog koji prašta, koji je drugačiji nego kako ga mi zamišljamo, koji nam ne sudi. Bog samo treba našu ljubav. Hoćemo li dati Bogu  prostor  u našemu životu? Hoćemo li mu dati mjesto da uđe tamo gdje pripada?“

Božić se živi svaki dan, on je jedan dan u godini, ali što to vrijedi ako on nije svaki dan u mom životu? U Djetetu, malom Božiću, Bog nam pokazuje kakav on doista jest, zato nam daje svoga Sina. Samo s Bogom možemo mijenjati stvari, važno je da ne posustajemo u mijenjanju sebe na bolje. Evo nam znak, Dijete je rođeno, otvorimo dušu i srce!“ zaključio je župnik Zlodi te prisutnima uputio čestitku:

Dopusti da se Božić dogodi u tvom srcu,

da se ljubav rodi svaki dan iznova,

jer Božić postaje vidljiv u svakoj ljubavi među ljudima!

Sretan i blagoslovljen Božić!

Vesna Božan

 
Baner

Božja riječ

28. NEDJELJA KROZ GODINU

Lk 17, 11-19

Dok je Isus putovao u Jeruzalem, prolazio je između Samarije i Galileje. Kad je ulazio u neko selo, eto mu u susret deset gubavaca. Zaustave se podaleko i zavape: »Isuse, Učitelju, smiluj nam se!« Kad ih Isus ugleda, reče im: »Idite, pokažite se svećenicima!« I dok su išli, očistiše se. Jedan od njih, vidjevši da je ozdravio, vrati se slaveći Boga u sav glas. Baci se ničice k Isusovim nogama zahvaljujući mu. A to bijaše neki Samarijanac. Nato Isus primijeti: »Zar se ne očistiše desetorica? A gdje su ona devetorica? Ne nađe li se nijedan koji bi se vratio i podao slavu Bogu, osim ovoga tuđinca?« A njemu reče: »Ustani! Idi! Tvoja te vjera spasila!«

Raspored misa

NEDJELJA

7.30 sati

9.00 sati

10.30 sati - župna

12.00 sati

19.00 sati

 

RADNI DAN

7.00 sati

19.00 sati