Polnoćka 2016.

Svečanom misom polnoćkom započeli smo slavlje Božića. Kao i proteklih godina, prije mise polnoćke u radosti smo slušali božićni koncert koji je izveo naš mješoviti zbor Marijan Mihelčić. Zborom je ravnala s. Lucijana Bobaš, a za orguljama je bila prof. Jelica Bojić. Crkva je odisala toplinom i radošću, a to se moglo vidjeti i na licima vjernika. Velika želja većine vjernika je da čistoga srca dočekaju trenutak rođenja Isusa u toj Svetoj noći.

Svečanu sv. misu predslavio je p. Dragan Majić, vojni kapelan, zajedno sa našim župnikom Ivicom Zlodijem. Nakon pročitanih misnih čitanja i sv. evanđelja, župnik Zlodi je nastavio sa propovijedi.

„Čuli smo kako se Isus svojim rođenjem želi trajno povezati s nama, ostati trajno sa svakim od nas. On želi ući u svaku našu patnju, svaki naš križ. Bog nas ljubi, neovisno o nama i našim slabostima, manama i grijesima. To nam teško dolazi do razuma“, istaknuo je župnik. Nadalje, ukazivao je i poticao: „Danas slavimo život, Boga koji nas nije napustio unatoč svemu. Važno je znati da nas On ljubi, da se ne bojimo, nego da mu dođemo u zagrljaj kada On širi ruke prema nama. To je nešto slično kao da te majka ljubi, daje ti poljubac i grli te nježno. Tada život dobiva novu dimenziju, novi smisao i ne može više sve biti isto. Bog koji prašta, koji je drugačiji nego kako ga mi zamišljamo, koji nam ne sudi. Bog samo treba našu ljubav. Hoćemo li dati Bogu  prostor  u našemu životu? Hoćemo li mu dati mjesto da uđe tamo gdje pripada?“

Božić se živi svaki dan, on je jedan dan u godini, ali što to vrijedi ako on nije svaki dan u mom životu? U Djetetu, malom Božiću, Bog nam pokazuje kakav on doista jest, zato nam daje svoga Sina. Samo s Bogom možemo mijenjati stvari, važno je da ne posustajemo u mijenjanju sebe na bolje. Evo nam znak, Dijete je rođeno, otvorimo dušu i srce!“ zaključio je župnik Zlodi te prisutnima uputio čestitku:

Dopusti da se Božić dogodi u tvom srcu,

da se ljubav rodi svaki dan iznova,

jer Božić postaje vidljiv u svakoj ljubavi među ljudima!

Sretan i blagoslovljen Božić!

Vesna Božan

 
Baner
Baner

Božja riječ

7. NEDJELJA KROZ GODINU

Mt 5, 38-48

U ono vrijeme: Reče Isus svojim učenicima: »Čuli ste da je rečeno: Oko za oko, zub za zub! A ja vam kažem: Ne opirite se Zlomu! Naprotiv, pljusne li te tko po desnom obrazu, okreni mu i drugi. Onomu tko bi se htio s tobom parničiti da bi se domogao tvoje donje haljine prepusti i gornju. Ako te tko prisili jednu milju, pođi s njim dvije. Tko od tebe što zaište, podaj mu! I ne okreni se od onoga koji hoće da mu pozajmiš. Čuli ste da je rečeno: Ljubi svoga bližnjega, a mrzi neprijatelja. A ja vam kažem: Ljubite neprijatelje, molite za one koji vas progone da budete sinovi svoga Oca koji je na nebesima, jer on daje da sunce njegovo izlazi nad zlima i dobrima i da kiša pada pravednicima i nepravednicima. Jer ako ljubite one koji vas ljube, kakva li vam plaća? Zar to isto ne čine i carinici? I ako pozdravljate samo braću, što osobito činite? Zar to isto ne čine i pogani? Budite dakle savršeni kao što je savršen Otac vaš nebeski!«

Raspored misa

NEDJELJA

7.30 sati

9.00 sati

10.30 sati - župna

12.00 sati

19.00 sati

 

RADNI DAN

7.00 sati

19.00 sati