Naslovnica
Božić 2016.

Na blagdan Božića svečano smo slavili svete mise u 7.30, 9, 10.30, 12 i 19 sati. Svečanim misnim slavljima doprinijeli su svi župni zborovi: mješoviti župni zbor Marijan Mihelčić, zbor mladih Beatus i Bijeli san te dječji zbor Čarobne frulice.

Župnik Ivica Zlodi poželio je svim župljanima sretan i blagoslovljen Božić u ime vlč. Miriana, svih suradnika, sestara franjevki i u svoje osobno ime. Zahvalio je svima koji su doprinijeli svečanom slavlju Božića, pogotovo obiteljima koje su u došašću svake subote i nedjelje nakon zornice posluživale za vrijeme druženja. Zahvalio je gosp. Marku Markoviću, gosp. Adamu , gosp. Denisu Žvorc i s. Florenciji Božanović na uređenju jaslica.

Svetu misu u 9.00 predslavio je župnik Ivica Zlodi. U nadahnutoj propovijedi izražavao je ljepotu, širinu, dubinu i značenje Božjeg Otajstva za nas. Istaknuo je da smo na putu prema Betlehemu i da se želimo približiti Božjem Otajstvu. Bog je odlučio biti obično nemoćno dijete. Došao je s nebeskih visina da bi mu se svaki čovjek mogao približiti, da bi mu mogao progovoriti njegovim jezikom, jezikom ljubavi.

Božja poruka je Betlehem, Isus rođen u Betlehemu. Marija i Josip s Bogom surađuju i rađaju Njega. Po njima dolazi u svijet. Želi trajno biti s nama. Malom djetetu treba nježnost i pažnja. Bogu trebamo dati više prostora u našem životu, u štalici svoje duše. On treba našu blizinu, naše vrijeme. Potiče nas prihvatiti svoju obitelj. Bog je središte obitelji. Isus je rođen u obitelji. Bez oca i majke mi ne bismo bili ovdje. U njima trebamo prepoznati dobro i plemenito. Šta mi znači mama, tata, baka, djed, šira obitelj? Novorođenom svoje srce otvoriti i dobiti što On donosi: mir i mirnu savjest.

Što je Božić? Moj osobni dodir sa živim Djetetom! On nas prima objeručke. To je kao kad te majka zagrli i daje ti cjelov, poljubac. Kaže ti: „Sve će biti dobro. S tobom sam.“ Pozvani smo pokloniti riječi i djela. Biti dosljedni tamo gdje jesmo: na radnom mjestu, u školi …

Na kraju nas je župnik Zlodi pozvao da molimo da nas Isus poveže u zajedništvu, prije svega obiteljskom. Upozorio je da ne postoji užitak ili osobna stvar koja te može ispuniti. To samo može Bog, mali Bog. On nam želi dati novi smjer. Čudno On djeluje. On zahvaća od osjećaja do razuma. Poput pastira idemo mu otvoriti svoju dušu. Božić je program života, život s Bogom dvadeset i četiri sata. Imati osjećaja za malog čovjeka, patnju, suze, bol… Bog gleda u našu nutrinu, da ju usreći. Bog te ljubi! Bogu ništa nije nemoguće. Molimo, zahvaljujmo Bogu koji je postao čovjekom. Pokazao nam je da je lijepo biti čovjek, da je to veliko, sveto, bitno i važno. Sebe Bogu dati da bismo imali puninu sreće. Njegovi smo miljenici!

s. Mara Matanović

 
Baner
Baner

Božja riječ

6. VAZMENA NEDJELJA

 

Iv 14, 15-21

U ono vrijeme: Reče Isus svojim učenicima: »Ako me ljubite, zapovijedi ćete moje čuvati. I ja ću moliti Oca i on će vam dati drugoga Branitelja da bude s vama zauvijek: Duha Istine, kojega svijet ne može primiti jer ga ne vidi i ne poznaje. Vi ga poznajete jer kod vas ostaje i u vama je. Neću vas ostaviti kao siročad; doći ću k vama. Još malo i svijet me više neće vidjeti, no vi ćete me vidjeti jer ja živim i vi ćete živjeti. U onaj ćete dan spoznati da sam ja u Ocu svom i vi u meni i ja u vama. Tko ima moje zapovijedi i čuva ih, taj me ljubi; a tko mene ljubi, njega će ljubiti Otac moj, i ja ću ljubiti njega i njemu se očitovati.«

 

Raspored misa

NEDJELJOM

7.30 sati

9.00 sati

10.30 sati

12.00 sati

19.00 sati

- crkva se otvara 15 min. prije mise

RADNIM DANOM

7.00 sati

19.00 sati

- crkva se otvara 15 min. prije mise