Naslovnica
Koncert zbora Beatus

Već neko vrijeme, kao što smo i imali koncert prošle godine u vremenu nakon Božića, govorilo se o ovogodišnjem koncertu našeg zbora. Bili smo sretni što ćemo i ove godine imati tu mogućnost  ali znali smo da to želimo ostvariti na još kvalitetniji i svečaniji način. E sad kako? Naravno, velikim dijelom ulogu u tome imala je naša Breza koja je, poznavajući i naše glasove, a i naše mogućnosti, birala prekrasne pjesme. Možda su nam izgledale „predobre“ za nas ali stvarno je prekrasno vidjeti da kada se glasovi ujedine proizađe tako dobar ton i tako skladan zvuk da smo se mi sami znali iznenaditi (dobro, da ne pretjerujemo, nije uvijek bilo savršeno ali smo se trudili).

 

 

Možda smo se tu zaista mogli osjećati kako smo jedni bez drugih osamljeniji i tužniji te tek kada smo se i kroz molitvu ujedinili postajali smo skladniji i jači. Ono što je drugačije bilo ove godine je neki posebniji, jači entuzijazam koji se osjećao među nama te smo započeli učiti nove pjesme. Mi nismo neki zbor koji je na neki način profesionalan ili to radi zbog nekog materijalnog dobitka nego jednostavno želimo da ono što smo dobili od Boga možemo „davati“ drugima i tako svjedočiti Božju ljubav.

Znate, tako je dobra atmosfera među nama baš zato što smo opušteni i slobodni jedni s drugima, naravno u ljubavi. I zato smo rekli, kada naučimo i dobro se upjevamo znat ćemo datum koncerta. Tako je i bilo! Vježbali smo i vježbali svaku probu petkom navečer… i malo po malo Breza je u dogovoru s Berom i svima nama vidjela da smo spremni, te smo odredili i datum: 29. siječnja!

E tek tada smo shvatili koliko je to veliki pothvat i da nam je stvarno potrebno i više proba i vježbanja, jer smo htjeli da ovo naše svjedočenje bude lijepo i posebno. Što je koncert bio bliže mi smo bili sretniji. Svatko od nas je imao svoju naj pjesmu, a oni najzagrijaniji su prije svake pjesme govorili: ''e ovo je moja najdraža!'' :)

Nedostajalo je tek dva dana do koncerta i imali smo još dvije malo intenzivnije probe u kojima smo, s pojačanjem u instrumentima, mogli osjetili snagu pjevanja Gospodinu. Tu na poseban način zahvaljujemo svim prijateljima koji su nam priskočili u pomoć kako bi naše pjevanje i koncert bili potpuniji.

Tako je divno ne zadržati za sebe ono što si primio odozgo, već to moći davati drugima kao nezasluženi dar. I još je je ljepše u svemu ovome što smo osjetili da, što smo više pjevali i davali sebe u tome, mi smo postajali bogatiji u radosti, ljubavi i zajedništvu.

Tako je došao i 29. siječnja, nedjelja navečer… tijekom večernje mise, poslije koje se održavao koncert, osjećala se među nama jedan poseban žar radosti i nismo mogli dočekati da dođe trenutak da započnemo naš koncert. Prije početka koncerta, u glazbaoni još jednom smo se svi zajedno pomolili i zahvalili Gospodinu za ovu mogućnost koju nam je dao da možemo „darivati druge onime što smo dobili“ i tako svjedočiti radost našeg zajedništva. Počeli smo „Sa klicanjem“ Isusu, Kralju svih kraljeva“ i u tom ritmu  je išlo sve snažnije i jače u našim dušama i glasovima. U svemu tome jako nas je razveselila prisutnost naših dragih gostiju: Čede i Matije Antolića. Prekrasna suradnja, lijepi glasovi, posebne pjesme. Ma divno! Nismo ni znali kako, ali nama je brzo prošlo vrijeme i eto ga na, predzadnja pjesma. Kad prije? No zaista, i tada, na kraju koncerta osjećali smo se još puniji i radosniji jer smo osjetili u sebi, a i među ljudima koji su nas slušali, koliko je Bog velik i kakve nam je darove dao.

Prepuni te radosti i ushita pokušali smo tu večer malo popričati i podružiti se svi zajedno ali mislim da će još dugo u nama i onima koji su bili na koncertu žariti ta radost i ljubav koju smo osjetili. I još dugo ćemo to međusobno i u sebi pretresati jer to je za nas veliko bogatstvo.

Prije svega zahvaljujemo Isusu što nas je okupio, poticao i „čuvao nam leđa“ i onda kada je bilo lijepo, a i onda kada je bilo poteškoća. Imao je uvijek „stila“ za ono što nam je u određenom trenutku bilo potrebno. On uvijek  zna najbolje! Veliko hvala Brezi i Beri što su bili strpljivi s nama i povlačili nas da ustrajemo iako imaju i svoju veliku obitelj.

Eto tako, dragi naši mi smo sretni što imamo jedni druge, sretni smo što smo dio ove župe, sretni smo što smo dio Crkve – to sve i još nadamo se puno više: sretni smo što smo Beatus!

 

Nina Fedor

 
Baner
Baner

Božja riječ

6. VAZMENA NEDJELJA

 

Iv 14, 15-21

U ono vrijeme: Reče Isus svojim učenicima: »Ako me ljubite, zapovijedi ćete moje čuvati. I ja ću moliti Oca i on će vam dati drugoga Branitelja da bude s vama zauvijek: Duha Istine, kojega svijet ne može primiti jer ga ne vidi i ne poznaje. Vi ga poznajete jer kod vas ostaje i u vama je. Neću vas ostaviti kao siročad; doći ću k vama. Još malo i svijet me više neće vidjeti, no vi ćete me vidjeti jer ja živim i vi ćete živjeti. U onaj ćete dan spoznati da sam ja u Ocu svom i vi u meni i ja u vama. Tko ima moje zapovijedi i čuva ih, taj me ljubi; a tko mene ljubi, njega će ljubiti Otac moj, i ja ću ljubiti njega i njemu se očitovati.«

 

Raspored misa

NEDJELJOM

7.30 sati

9.00 sati

10.30 sati

12.00 sati

19.00 sati

- crkva se otvara 15 min. prije mise

RADNIM DANOM

7.00 sati

19.00 sati

- crkva se otvara 15 min. prije mise