Naslovnica
Članovi UDRUGE ZDENAC gostovali u našoj Župi

Na četvrtu korizmenu nedjelju, 26. ožujka, na poziv župnika Ivice Zlodija osnivačica udruge Zdenac, misionarka milosrđa s. Ljilja Lončar i volonteri udruge gostovali su u našoj Župi. Svjedočili su o misijama i prikupljali priloge od prodaje svojih suvenira. Dio prikupljenih sredstava darovan je našim siromašnim župljanima, a dio za majice djece u Venezueli.

S. Ljilja župljanima je ispričala sve o teškoj situaciji u kojoj se venezuelanski narod nalazi te o tome kako Zdenac, osluškujući Isusov poziv, pokušava davati sebe i svoje srce tim ljudima. Djeci i starcima, koji su najugroženija skupina svugdje pa i u Venezueli, Zdenčevi volonteri poklanjaju posebnu pažnju organizirajući programe i projekte osmišljene baš za njih.

Naši su župljani pozorno slušali dok je s. Ljilja svjedočila te se pokazalo, kao i uvijek, da tuđa teška sudbina najviše pogađa ljudsko srce. Srce naših župljana bilo je otvoreno te su kupnjom suvenira i donacijama pokazali kako žele biti dio Isusovog Zdenca koji pomaže onima kojima je pomoć najpotrebnija.

 
Baner

Božja riječ

2. NEDJELJA DOŠAŠĆA

Lk 3, 1-6

Petnaeste godine vladanja cara Tiberija, dok je upravitelj Judeje bio Poncije Pilat, tetrarh Galileje Herod, a njegov brat Filip tetrarh Itureje i zemlje trahonitidske, i Lizanije tetrarh Abilene, za velikog svećenika Ane i Kajfe, dođe riječ Božja Ivanu, sinu Zaharijinu, u pustinji. On obiđe svu okolicu jordansku propovijedajući obraćeničko krštenje na otpuštenje grijeha kao što je pisano u Knjizi besjeda Izaije proroka:

»Glas viče u pustinji:

’Pripravite put Gospodinu,

poravnite mu staze!

Svaka dolina neka se ispuni,

svaka gora i brežuljak neka se slegne!

Što je krivudavo, neka se izravna,

a hrapavi putovi neka se izglade!

I svako će tijelo vidjeti spasenje Božje.’«

Raspored misa

NEDJELJA

6.00 sati

7.30 sati

9.00 sati

10.30 sati - župna

12.00 sati

19.00 sati

 

RADNI DAN

6.00 sati

19.00 sati