Naslovnica
Članovi UDRUGE ZDENAC gostovali u našoj Župi

Na četvrtu korizmenu nedjelju, 26. ožujka, na poziv župnika Ivice Zlodija osnivačica udruge Zdenac, misionarka milosrđa s. Ljilja Lončar i volonteri udruge gostovali su u našoj Župi. Svjedočili su o misijama i prikupljali priloge od prodaje svojih suvenira. Dio prikupljenih sredstava darovan je našim siromašnim župljanima, a dio za majice djece u Venezueli.

S. Ljilja župljanima je ispričala sve o teškoj situaciji u kojoj se venezuelanski narod nalazi te o tome kako Zdenac, osluškujući Isusov poziv, pokušava davati sebe i svoje srce tim ljudima. Djeci i starcima, koji su najugroženija skupina svugdje pa i u Venezueli, Zdenčevi volonteri poklanjaju posebnu pažnju organizirajući programe i projekte osmišljene baš za njih.

Naši su župljani pozorno slušali dok je s. Ljilja svjedočila te se pokazalo, kao i uvijek, da tuđa teška sudbina najviše pogađa ljudsko srce. Srce naših župljana bilo je otvoreno te su kupnjom suvenira i donacijama pokazali kako žele biti dio Isusovog Zdenca koji pomaže onima kojima je pomoć najpotrebnija.

 
Baner

Božja riječ

23. NEDJELJA KROZ GODINU

Mk 7, 31-37

U ono vrijeme: Vrati se Isus iz krajeva tirskih pa preko Sidona dođe Galilejskom moru, u krajeve dekapolske. Donesu mu nekoga gluhog mucavca pa ga zamole da stavi na nj ruku. On ga uzme nasamo od mnoštva, utisne svoje prste u njegove uši, zatim pljune i dotakne se njegova jezika. Upravi pogled u nebo, uzdahne i kaže mu: »Effata!« — to će reći: »Otvori se!« I odmah mu se otvoriše uši i razdriješi spona jezika te stade govoriti razgovijetno. A Isus im zabrani da nikome ne kazuju. No što im je on više branio, oni su to više razglašavali i preko svake mjere zadivljeni govorili: »Dobro je sve učinio! Gluhima daje čuti, nijemima govoriti!«

Raspored misa

NEDJELJA

7.30 sati

9.00 sati

10.30 sati - župna

19.00 sati

 

RADNI DAN

7.00 sati

19.00 sati