Uskrs 2017.

U našoj župnoj crkvi na blagdan Uskrsa slavili smo svete mise u: 6.30, 7.30, 9.00, 10.30 (župna),12.00 i 19.00 sati. Blagoslov jela bio je kod svih prijepodnevnih svetih misa. Prve tri svete mise predslavio je župnik vlč. Ivica Zlodi, a druge tri vlč. Mirian Šuvak. Župnik vlč. Ivica Zlodi čestitao je Uskrs vjernicima i zahvalio na pjevanju svim zborovima župe i njihovim voditeljima kao i svim zajednicama, čitačima, ministrantima, križonošama, svima za dobra djela i duhovno zajedništvo.

 

Danas Isusa možemo susresti

Svetu misu u 9.00 sati na Uskrs predvodio je naš župnik Zlodi. Nakon pročitanih čitanja i evanđelja (Iv 20, 1-9), uslijedila je propovijed popraćena slikom Isusova groba iz Jeruzalema. U vremenu kada je Isus bio pokopan, običavalo se tijelo premazati pomastima i miomirisnim uljima prije polaganja u grob. Iskustvo ljubavi je povelo Mariju Magdalenu prema grobu kada je opazila da je kamen s groba dignut.

Da bismo danas mogli vjerovati u Uskrs, potrebna je jaka vjera. Znanstvenici se godinama bore da dokažu uskrsnuće, nisu došli do nikakvog značajnoga otkrića, osim da je tu potrebna "eksplozija" ljubavi. Danas mi Isusa možemo susresti očima vjere, tamo gdje živimo, gdje se krećemo. Isus svakoga Uskrsa želi biti dio našeg života, želi ući u svaku našu bol, svaku našu radost.

U drugom dijelu propovijedi, župnik povezuje stvarnost u kojoj danas živimo. Ova naša Hrvatska treba nove ljude, podignute na razinu Duha. Trebamo biti svjesni da smo Očeva djeca i da nas On ljubi. Treba maknuti sve ono što nas opterećuje, zamara, prlja. Uskrs se slavi u zajedništvu s drugima. Pomaknimo se prema boljemu, ostavimo sve što nas opterećuje, nema toga grijeha koji nam Bog ne može oprostiti. Važno je ljubiti svoj dom, graditi ga i prihvaćati, a ne napuštati ga i odlaziti u druge zemlje.

Na kraju propovijedi, župnik nas je pozvao da ostavimo sve ono što ne valja i krenemo za Kristom koji daje mir duši i unutarnju radost.

Vesna Božan

 
Baner

Božja riječ

2. VAZMENA NEDJELJA - BIJELA NEDJELJA

Iv 20, 19-31

Uvečer toga istog dana, prvog u tjednu, dok su učenici u strahu od Židova bili zatvorili vrata, dođe Isus, stane u sredinu i reče im: »Mir vama!« To rekavši, pokaza im svoje ruke i bok. I obradovaše se učenici vidjevši Gospodina. Isus im stoga ponovno reče: »Mir vama! Kao što mene posla Otac i ja šaljem vas.« To rekavši, dahne u njih i kaže im: »Primite Duha Svetoga. Kojima otpustite grijehe, otpuštaju im se; kojima zadržite, zadržani su im.« Ali Toma zvani Blizanac, jedan od dvanaestorice, ne bijaše s njima kad dođe Isus. Govorili su mu dakle drugi učenici: »Vidjeli smo Gospodina!« On im odvrati: »Ako ne vidim na njegovim rukama biljeg čavala i ne stavim svoj prst u mjesto čavala, ako ne stavim svoju ruku u njegov bok, neću vjerovati.« I nakon osam dana bijahu njegovi učenici opet unutra, a s njima i Toma. Vrata bijahu zatvorena, a Isus dođe, stade u sredinu i reče: »Mir vama!« Zatim će Tomi: »Prinesi prst ovamo i pogledaj mi ruke! Prinesi ruku i stavi je u moj bok i ne budi nevjeran nego vjeran.« Odgovori mu Toma: »Gospodin moj i Bog moj!« Reče mu Isus: »Budući da si me vidio, povjerovao si. Blaženi koji ne vidješe, a vjeruju!« Isus je pred svojim učenicima učinio i mnoga druga znamenja koja nisu zapisana u ovoj knjizi. A ova su zapisana da vjerujete: Isus je Krist, Sin Božji, i da vjerujući imate život u imenu njegovu.

Raspored misa

NEDJELJA

7.30 sati

9.00 sati

10.30 sati - župna

12.00 sati

19.00 sati

 

RADNI DAN

7.00 sati

19.00 sati