Uskrs 2017.

U našoj župnoj crkvi na blagdan Uskrsa slavili smo svete mise u: 6.30, 7.30, 9.00, 10.30 (župna),12.00 i 19.00 sati. Blagoslov jela bio je kod svih prijepodnevnih svetih misa. Prve tri svete mise predslavio je župnik vlč. Ivica Zlodi, a druge tri vlč. Mirian Šuvak. Župnik vlč. Ivica Zlodi čestitao je Uskrs vjernicima i zahvalio na pjevanju svim zborovima župe i njihovim voditeljima kao i svim zajednicama, čitačima, ministrantima, križonošama, svima za dobra djela i duhovno zajedništvo.

 

Danas Isusa možemo susresti

Svetu misu u 9.00 sati na Uskrs predvodio je naš župnik Zlodi. Nakon pročitanih čitanja i evanđelja (Iv 20, 1-9), uslijedila je propovijed popraćena slikom Isusova groba iz Jeruzalema. U vremenu kada je Isus bio pokopan, običavalo se tijelo premazati pomastima i miomirisnim uljima prije polaganja u grob. Iskustvo ljubavi je povelo Mariju Magdalenu prema grobu kada je opazila da je kamen s groba dignut.

Da bismo danas mogli vjerovati u Uskrs, potrebna je jaka vjera. Znanstvenici se godinama bore da dokažu uskrsnuće, nisu došli do nikakvog značajnoga otkrića, osim da je tu potrebna "eksplozija" ljubavi. Danas mi Isusa možemo susresti očima vjere, tamo gdje živimo, gdje se krećemo. Isus svakoga Uskrsa želi biti dio našeg života, želi ući u svaku našu bol, svaku našu radost.

U drugom dijelu propovijedi, župnik povezuje stvarnost u kojoj danas živimo. Ova naša Hrvatska treba nove ljude, podignute na razinu Duha. Trebamo biti svjesni da smo Očeva djeca i da nas On ljubi. Treba maknuti sve ono što nas opterećuje, zamara, prlja. Uskrs se slavi u zajedništvu s drugima. Pomaknimo se prema boljemu, ostavimo sve što nas opterećuje, nema toga grijeha koji nam Bog ne može oprostiti. Važno je ljubiti svoj dom, graditi ga i prihvaćati, a ne napuštati ga i odlaziti u druge zemlje.

Na kraju propovijedi, župnik nas je pozvao da ostavimo sve ono što ne valja i krenemo za Kristom koji daje mir duši i unutarnju radost.

Vesna Božan

 
Baner

Božja riječ

29. NEDJELJA KROZ GODINU

Mk 10, 35-45

U ono vrijeme: Pristupe Isusu Jakov i Ivan, sinovi Zebedejevi, govoreći mu: »Učitelju, htjeli bismo da nam učiniš što te zaištemo.« A on će im: »Što hoćete da vam učinim?« Oni mu rekoše: »Daj nam da ti u slavi tvojoj sjednemo jedan zdesna, a drugi slijeva.« A Isus im reče: »Ne znate što ištete. Možete li piti čašu koju ja pijem, ili krstiti se krstom kojim se ja krstim?« Oni mu rekoše: »Možemo.« A Isus će im: »Čašu koju ja pijem pit ćete i krstom kojim se ja krstim bit ćete kršteni, ali sjesti meni zdesna ili slijeva nisam ja vlastan dati – to je onih kojima je pripravljeno.« Kad su to čula ostala desetorica, počeše se gnjeviti na Jakova i Ivana. Zato ih Isus dozva i reče im: »Znate da oni koji se smatraju vladarima gospoduju svojim narodima i velikaši njihovi drže ih pod vlašću. Nije tako među vama! Naprotiv, tko hoće da među vama bude najveći, neka vam bude poslužitelj! I tko hoće da među vama bude prvi, neka bude svima sluga. Jer ni Sin Čovječji nije došao da bude služen, nego da služi i život svoj dade kao otkupninu za mnoge.«

Raspored misa

NEDJELJA

7.30 sati

9.00 sati

10.30 sati - župna

12.00 sati

19.00 sati

 

RADNI DAN

7.00 sati

19.00 sati