Uskrs 2017.

U našoj župnoj crkvi na blagdan Uskrsa slavili smo svete mise u: 6.30, 7.30, 9.00, 10.30 (župna),12.00 i 19.00 sati. Blagoslov jela bio je kod svih prijepodnevnih svetih misa. Prve tri svete mise predslavio je župnik vlč. Ivica Zlodi, a druge tri vlč. Mirian Šuvak. Župnik vlč. Ivica Zlodi čestitao je Uskrs vjernicima i zahvalio na pjevanju svim zborovima župe i njihovim voditeljima kao i svim zajednicama, čitačima, ministrantima, križonošama, svima za dobra djela i duhovno zajedništvo.

 

Danas Isusa možemo susresti

Svetu misu u 9.00 sati na Uskrs predvodio je naš župnik Zlodi. Nakon pročitanih čitanja i evanđelja (Iv 20, 1-9), uslijedila je propovijed popraćena slikom Isusova groba iz Jeruzalema. U vremenu kada je Isus bio pokopan, običavalo se tijelo premazati pomastima i miomirisnim uljima prije polaganja u grob. Iskustvo ljubavi je povelo Mariju Magdalenu prema grobu kada je opazila da je kamen s groba dignut.

Da bismo danas mogli vjerovati u Uskrs, potrebna je jaka vjera. Znanstvenici se godinama bore da dokažu uskrsnuće, nisu došli do nikakvog značajnoga otkrića, osim da je tu potrebna "eksplozija" ljubavi. Danas mi Isusa možemo susresti očima vjere, tamo gdje živimo, gdje se krećemo. Isus svakoga Uskrsa želi biti dio našeg života, želi ući u svaku našu bol, svaku našu radost.

U drugom dijelu propovijedi, župnik povezuje stvarnost u kojoj danas živimo. Ova naša Hrvatska treba nove ljude, podignute na razinu Duha. Trebamo biti svjesni da smo Očeva djeca i da nas On ljubi. Treba maknuti sve ono što nas opterećuje, zamara, prlja. Uskrs se slavi u zajedništvu s drugima. Pomaknimo se prema boljemu, ostavimo sve što nas opterećuje, nema toga grijeha koji nam Bog ne može oprostiti. Važno je ljubiti svoj dom, graditi ga i prihvaćati, a ne napuštati ga i odlaziti u druge zemlje.

Na kraju propovijedi, župnik nas je pozvao da ostavimo sve ono što ne valja i krenemo za Kristom koji daje mir duši i unutarnju radost.

Vesna Božan

 
Baner

Božja riječ

15. NEDJELJA KROZ GODINU

Mk 6, 7-13

U ono vrijeme: Dozva Isus dvanaestoricu te ih poče slati dva po dva dajući im vlast nad nečistim dusima. I zapovjedi im da na put ne nose ništa osim štapa: ni kruha, ni torbe, ni novaca o pojasu, nego da nose samo sandale i da ne oblače dviju haljina. I govoraše im: »Kad uđete gdje u kuću, u njoj ostanite dok ne odete odande. Ako vas gdje ne prime te vas ne poslušaju, iziđite odande i otresite prah ispod svojih nogu njima za svjedočanstvo.« Otišavši, propovijedali su obraćenje, izgonili mnoge zloduhe i mnoge su nemoćnike mazali uljem i oni su ozdravljali.

Raspored misa

NEDJELJA

7.30 sati

9.00 sati

10.30 sati - župna

19.00 sati

 

RADNI DAN

7.00 sati

19.00 sati