Uskrs 2017.

U našoj župnoj crkvi na blagdan Uskrsa slavili smo svete mise u: 6.30, 7.30, 9.00, 10.30 (župna),12.00 i 19.00 sati. Blagoslov jela bio je kod svih prijepodnevnih svetih misa. Prve tri svete mise predslavio je župnik vlč. Ivica Zlodi, a druge tri vlč. Mirian Šuvak. Župnik vlč. Ivica Zlodi čestitao je Uskrs vjernicima i zahvalio na pjevanju svim zborovima župe i njihovim voditeljima kao i svim zajednicama, čitačima, ministrantima, križonošama, svima za dobra djela i duhovno zajedništvo.

 

Danas Isusa možemo susresti

Svetu misu u 9.00 sati na Uskrs predvodio je naš župnik Zlodi. Nakon pročitanih čitanja i evanđelja (Iv 20, 1-9), uslijedila je propovijed popraćena slikom Isusova groba iz Jeruzalema. U vremenu kada je Isus bio pokopan, običavalo se tijelo premazati pomastima i miomirisnim uljima prije polaganja u grob. Iskustvo ljubavi je povelo Mariju Magdalenu prema grobu kada je opazila da je kamen s groba dignut.

Da bismo danas mogli vjerovati u Uskrs, potrebna je jaka vjera. Znanstvenici se godinama bore da dokažu uskrsnuće, nisu došli do nikakvog značajnoga otkrića, osim da je tu potrebna "eksplozija" ljubavi. Danas mi Isusa možemo susresti očima vjere, tamo gdje živimo, gdje se krećemo. Isus svakoga Uskrsa želi biti dio našeg života, želi ući u svaku našu bol, svaku našu radost.

U drugom dijelu propovijedi, župnik povezuje stvarnost u kojoj danas živimo. Ova naša Hrvatska treba nove ljude, podignute na razinu Duha. Trebamo biti svjesni da smo Očeva djeca i da nas On ljubi. Treba maknuti sve ono što nas opterećuje, zamara, prlja. Uskrs se slavi u zajedništvu s drugima. Pomaknimo se prema boljemu, ostavimo sve što nas opterećuje, nema toga grijeha koji nam Bog ne može oprostiti. Važno je ljubiti svoj dom, graditi ga i prihvaćati, a ne napuštati ga i odlaziti u druge zemlje.

Na kraju propovijedi, župnik nas je pozvao da ostavimo sve ono što ne valja i krenemo za Kristom koji daje mir duši i unutarnju radost.

Vesna Božan

 
Baner

Božja riječ

2. NEDJELJA KROZ GODINU

Iv 2, 1-12

U ono vrijeme: Bijaše svadba u Kani Galilejskoj. Bila ondje Isusova majka. Na svadbu bijaše pozvan i Isus i njegovi učenici. Kad ponesta vina, Isusu će njegova majka: »Vina nemaju.« Kaže joj Isus: »Ženo, što ja imam s tobom? Još nije došao moj čas!« Nato će njegova mati poslužiteljima: »Što god vam rekne, učinite!« A bijaše ondje Židovima za čišćenje šest kamenih posuda od po dvije do tri mjere. Kaže Isus poslužiteljima: »Napunite posude vodom!« I napune ih do vrha. Tada im reče: »Zagrabite sada i nosite ravnatelju stola.« Oni odnesu. Kad okusi vodu što posta vinom, a nije znao odakle je – znale su sluge koje zagrabiše vodu – ravnatelj stola pozove zaručnika i kaže mu: »Svaki čovjek stavlja na stol najprije dobro vino, a kad se ponapiju, gore. Ti si čuvao dobro vino sve do sada.« Tako, u Kani Galilejskoj, učini Isus prvo znamenje i objavi svoju slavu te povjerovaše u njega njegovi učenici. Nakon toga siđe sa svojom majkom, s braćom i sa svojim učenicima u Kafarnaum. Ondje ostadoše nekoliko dana.

Raspored misa

NEDJELJA

7.30 sati

9.00 sati

10.30 sati - župna

12.00 sati

19.00 sati

 

RADNI DAN

7.00 sati

19.00 sati