Naslovnica GALERIJA Susret ministranata 2017. Susret ministranata - opet pehar i medalje
Susret ministranata - opet pehar i medalje

6. svibnja na dan sv. Dominika, zaštitnika ministranata, okupili smo se ispred naše župne crkve Svete Obitelji prije odlaska u Župu Marije Pomoćnice na Knežiji na natjecateljski dan - Susret ministranata Zagrebačke nadbiskupije.

Iz naše je župe sudjelovao 31 ministrant. Svi veseli, nasmiješeni i nestrpljivi zajedno s roditeljima uputili smo se na svetu misu u crkvu na Knežiji.

Nakon svete mise, dostojanstveno smo stajali i čekali da dodirnemo i poljubimo relikviju sv. Dominika. Nakon izvješća o grupama i satu te rasporedu utakmica, krenuli smo zajedno bodriti prvu ekipu , a potom i ostale naše četiri ekipe. Zajedništvo, bodrenje, hrabrenje, taktičke zamisli sve zajedno smo prolazili i govorili rukama, nogama, očima. Baš kao prava obitelj svi smo bili za sve i svi smo pratili naše ministrante na njihovim nastupima. Kao i uvijek, bio sam ponosan na vaše druženje, veselje, iskrenost i nadasve dobrotu koju ste iskazivali toga dana.

Hvala vam na prekrasnom druženju! Bitno je zajedništvo i veselje, pobjede i porazi su samo prolazni. Međutim, i ove godine pehar i medalje! Duh Sveti djeluje u Vama te se cijelim svojim bićem dajete u igri. Svaka vam čast!

Na kraju smo bili 2., 4. i 7. u malom nogometu od 15 momčadi te 4. u stolnom tenisu. Došli smo s najviše momčadi na natjecanje. Moram ovdje spomenuti Josipa Jukića, najmanjeg i najmlađeg ministranta u Zagrebačkoj nadbiskupiji, koji je zabio i jedan gol! Bio je to vrlo važan pogodak koji ćemo dugo pamtiti.

Naravno, dragi i poštovani roditelji, bez Vas ništa od toga ne bi bilo. Hvala Vam što ih odgajate u katoličkoj vjeri i usađujete im najvrjednije kreposti - vjeru, ufanje i ljubav. Ustrajte na tom putu i nikad ne posustanite jer su vam vaši (a i moji) „mali ljudi“ fenomenalni!

Hvala i onima koji s nama nisu mogli biti zbog raznih turnira, generalnih proba pričesti i drugih obveza. Osjetili smo da su s nama u Duhu kao i mi sa njima.

I naravno, hvala sestri Mari koja Vas cijelu godinu prati kroz vjeronauk u školi te našem župniku vlč. Ivici koji nas bodri i vodi, osobito svake nedjelje na euharistijskom slavlju.

Bog Vas sve blagoslovio, štitio i čuvao uvijek i zauvijek!

Michel Ljubić, voditelj ministranata

 
Baner

Božja riječ

2. NEDJELJA DOŠAŠĆA

Lk 3, 1-6

Petnaeste godine vladanja cara Tiberija, dok je upravitelj Judeje bio Poncije Pilat, tetrarh Galileje Herod, a njegov brat Filip tetrarh Itureje i zemlje trahonitidske, i Lizanije tetrarh Abilene, za velikog svećenika Ane i Kajfe, dođe riječ Božja Ivanu, sinu Zaharijinu, u pustinji. On obiđe svu okolicu jordansku propovijedajući obraćeničko krštenje na otpuštenje grijeha kao što je pisano u Knjizi besjeda Izaije proroka:

»Glas viče u pustinji:

’Pripravite put Gospodinu,

poravnite mu staze!

Svaka dolina neka se ispuni,

svaka gora i brežuljak neka se slegne!

Što je krivudavo, neka se izravna,

a hrapavi putovi neka se izglade!

I svako će tijelo vidjeti spasenje Božje.’«

Raspored misa

NEDJELJA

6.00 sati

7.30 sati

9.00 sati

10.30 sati - župna

12.00 sati

19.00 sati

 

RADNI DAN

6.00 sati

19.00 sati