Naslovnica
Po ljubavi ćemo biti bogoliki

U subotu 26. kolovoza naši župljani hodočastili su na Trsat u svetište Majke Božje Trsatske. Predvođeni župnikom vlč. Ivicom Zlodijem, u 6.00 sati ujutro autobusom smo krenuli put Trsata. Na početku smo se zajedno pomolili Isusovoj i našoj Majci. Župnik Zlodi potaknuo nas je da se s Marijom povežemo molitvom, iznesemo joj svoje molbe i preporučimo njezinom moćnom majčinskom zagovoru svoje obitelji, roditelje, djecu, mlade, bolesne i nemoćne, naše pokojne, Župu, domovinu, probleme i poteškoće. S nama su hodočastile i sestre Florencija i Mara.

Po dolasku u svetište molili smo pobožnost Križnog puta, razmatrali Isusovu beskrajnu ljubav prema svima nama. Imali smo i priliku pristupiti sakramentu svete ispovijedi.

U 10.00 sati u Perivoju Gospe Trsatske okupili smo se na svetoj misi koju je  predvodio vlč. Alojzije Pakrac u koncelebraciji s fra Bernardom Barbarićem, gvardijanom i čuvarom svetišta, te svećenicima župnicima koji su došli u pratnji svojih župljana. Na početku je fra Bernardin srdačno pozdravio predvoditelja euharistijskog slavlja vlč. Alojzija, svećenike, časne sestre, Zrinsku gardu Čakovec, kao i sve hodočasnike te izrazio radost zbog ovog zajedništva.

U propovijedi je vlč. Pakrac osvijetlio lik Blažene Djevice Marije. Istaknuo je njezinu poslušnost Božjoj Riječi, odanost Božjoj volji. Potaknuo je okupljene hodočasnike na život po uzoru na Svetu Nazaretsku obitelj te pozvao da se u svakodnevnici života utječemo našoj Majci Mariji za pomoć i snagu, naglasivši da ćemo po ljubavi biti bogoliki.

Na kraju je, uz riječ zahvale svima prisutnima, fra Bernard hodočasnicima poručio da primljeni Božji blagoslov nose u svoje obitelji i svojim bližnjima. Nakon euharistijskog slavlja ušli smo u crkvu te s molitvom u zajedništvu krenuli u ophod oko oltara čudotvorne slike Majke milosti od Nazaretske kućice.

Ojačani u vjeri i s radošću boravka u Marijinom svetištu, zaputili smo se u Opatiju. U šetnji ovim prelijepim gradom razgledavali smo znamenitosti i upućivali molitve u crkvama. Crkva Navještenja BD Marije dominira cijelim krajem i prekrasnim pogledom na Kvarnerski zaljev i otoke. Na samoj obali, u borovoj šumi, nalazi se crkva sv. Jakova Apostola. Osvježeni ljepotom i blagodatima Jadranskom mora, u zahvalnosti Bogu i župniku Zlodiju za prelijepu organizaciju hodočašća, zaputili smo se u Zagreb i u svoje domove sretno stigli u večernjim satima.

Hodočasnici

 
Baner

Božja riječ

1. KORIZMENA NEDJELJA

Mk 1, 12-15

U ono vrijeme: Duh nagna Isusa u pustinju. I bijaše u pustinji četrdeset dana, gdje ga je iskušavao Sotona; bijaše sa zvijerima, a anđeli mu služahu. A pošto Ivan bijaše predan, otiđe Isus u Galileju. Propovijedao je evanđelje Božje: »Ispunilo se vrijeme, približilo se kraljevstvo Božje! Obratite se i vjerujte evanđelju!«

Raspored misa

NEDJELJA

7.30 sati

9.00 sati

10.30 sati - župna

12.00 sati

19.00 sati

 

RADNI DAN

7.00 sati

19.00 sati

 

KRIŽNI PUT

ponedjeljkom, srijedom i petkom u 18.30 sati