Naslovnica
Po ljubavi ćemo biti bogoliki

U subotu 26. kolovoza naši župljani hodočastili su na Trsat u svetište Majke Božje Trsatske. Predvođeni župnikom vlč. Ivicom Zlodijem, u 6.00 sati ujutro autobusom smo krenuli put Trsata. Na početku smo se zajedno pomolili Isusovoj i našoj Majci. Župnik Zlodi potaknuo nas je da se s Marijom povežemo molitvom, iznesemo joj svoje molbe i preporučimo njezinom moćnom majčinskom zagovoru svoje obitelji, roditelje, djecu, mlade, bolesne i nemoćne, naše pokojne, Župu, domovinu, probleme i poteškoće. S nama su hodočastile i sestre Florencija i Mara.

Po dolasku u svetište molili smo pobožnost Križnog puta, razmatrali Isusovu beskrajnu ljubav prema svima nama. Imali smo i priliku pristupiti sakramentu svete ispovijedi.

U 10.00 sati u Perivoju Gospe Trsatske okupili smo se na svetoj misi koju je  predvodio vlč. Alojzije Pakrac u koncelebraciji s fra Bernardom Barbarićem, gvardijanom i čuvarom svetišta, te svećenicima župnicima koji su došli u pratnji svojih župljana. Na početku je fra Bernardin srdačno pozdravio predvoditelja euharistijskog slavlja vlč. Alojzija, svećenike, časne sestre, Zrinsku gardu Čakovec, kao i sve hodočasnike te izrazio radost zbog ovog zajedništva.

U propovijedi je vlč. Pakrac osvijetlio lik Blažene Djevice Marije. Istaknuo je njezinu poslušnost Božjoj Riječi, odanost Božjoj volji. Potaknuo je okupljene hodočasnike na život po uzoru na Svetu Nazaretsku obitelj te pozvao da se u svakodnevnici života utječemo našoj Majci Mariji za pomoć i snagu, naglasivši da ćemo po ljubavi biti bogoliki.

Na kraju je, uz riječ zahvale svima prisutnima, fra Bernard hodočasnicima poručio da primljeni Božji blagoslov nose u svoje obitelji i svojim bližnjima. Nakon euharistijskog slavlja ušli smo u crkvu te s molitvom u zajedništvu krenuli u ophod oko oltara čudotvorne slike Majke milosti od Nazaretske kućice.

Ojačani u vjeri i s radošću boravka u Marijinom svetištu, zaputili smo se u Opatiju. U šetnji ovim prelijepim gradom razgledavali smo znamenitosti i upućivali molitve u crkvama. Crkva Navještenja BD Marije dominira cijelim krajem i prekrasnim pogledom na Kvarnerski zaljev i otoke. Na samoj obali, u borovoj šumi, nalazi se crkva sv. Jakova Apostola. Osvježeni ljepotom i blagodatima Jadranskom mora, u zahvalnosti Bogu i župniku Zlodiju za prelijepu organizaciju hodočašća, zaputili smo se u Zagreb i u svoje domove sretno stigli u večernjim satima.

Hodočasnici

 
Baner

Božja riječ

15. NEDJELJA KROZ GODINU

Mk 6, 7-13

U ono vrijeme: Dozva Isus dvanaestoricu te ih poče slati dva po dva dajući im vlast nad nečistim dusima. I zapovjedi im da na put ne nose ništa osim štapa: ni kruha, ni torbe, ni novaca o pojasu, nego da nose samo sandale i da ne oblače dviju haljina. I govoraše im: »Kad uđete gdje u kuću, u njoj ostanite dok ne odete odande. Ako vas gdje ne prime te vas ne poslušaju, iziđite odande i otresite prah ispod svojih nogu njima za svjedočanstvo.« Otišavši, propovijedali su obraćenje, izgonili mnoge zloduhe i mnoge su nemoćnike mazali uljem i oni su ozdravljali.

Raspored misa

NEDJELJA

7.30 sati

9.00 sati

10.30 sati - župna

19.00 sati

 

RADNI DAN

7.00 sati

19.00 sati