Naslovnica
Po ljubavi ćemo biti bogoliki

U subotu 26. kolovoza naši župljani hodočastili su na Trsat u svetište Majke Božje Trsatske. Predvođeni župnikom vlč. Ivicom Zlodijem, u 6.00 sati ujutro autobusom smo krenuli put Trsata. Na početku smo se zajedno pomolili Isusovoj i našoj Majci. Župnik Zlodi potaknuo nas je da se s Marijom povežemo molitvom, iznesemo joj svoje molbe i preporučimo njezinom moćnom majčinskom zagovoru svoje obitelji, roditelje, djecu, mlade, bolesne i nemoćne, naše pokojne, Župu, domovinu, probleme i poteškoće. S nama su hodočastile i sestre Florencija i Mara.

Po dolasku u svetište molili smo pobožnost Križnog puta, razmatrali Isusovu beskrajnu ljubav prema svima nama. Imali smo i priliku pristupiti sakramentu svete ispovijedi.

U 10.00 sati u Perivoju Gospe Trsatske okupili smo se na svetoj misi koju je  predvodio vlč. Alojzije Pakrac u koncelebraciji s fra Bernardom Barbarićem, gvardijanom i čuvarom svetišta, te svećenicima župnicima koji su došli u pratnji svojih župljana. Na početku je fra Bernardin srdačno pozdravio predvoditelja euharistijskog slavlja vlč. Alojzija, svećenike, časne sestre, Zrinsku gardu Čakovec, kao i sve hodočasnike te izrazio radost zbog ovog zajedništva.

U propovijedi je vlč. Pakrac osvijetlio lik Blažene Djevice Marije. Istaknuo je njezinu poslušnost Božjoj Riječi, odanost Božjoj volji. Potaknuo je okupljene hodočasnike na život po uzoru na Svetu Nazaretsku obitelj te pozvao da se u svakodnevnici života utječemo našoj Majci Mariji za pomoć i snagu, naglasivši da ćemo po ljubavi biti bogoliki.

Na kraju je, uz riječ zahvale svima prisutnima, fra Bernard hodočasnicima poručio da primljeni Božji blagoslov nose u svoje obitelji i svojim bližnjima. Nakon euharistijskog slavlja ušli smo u crkvu te s molitvom u zajedništvu krenuli u ophod oko oltara čudotvorne slike Majke milosti od Nazaretske kućice.

Ojačani u vjeri i s radošću boravka u Marijinom svetištu, zaputili smo se u Opatiju. U šetnji ovim prelijepim gradom razgledavali smo znamenitosti i upućivali molitve u crkvama. Crkva Navještenja BD Marije dominira cijelim krajem i prekrasnim pogledom na Kvarnerski zaljev i otoke. Na samoj obali, u borovoj šumi, nalazi se crkva sv. Jakova Apostola. Osvježeni ljepotom i blagodatima Jadranskom mora, u zahvalnosti Bogu i župniku Zlodiju za prelijepu organizaciju hodočašća, zaputili smo se u Zagreb i u svoje domove sretno stigli u večernjim satima.

Hodočasnici

 
Baner

Božja riječ

2. VAZMENA NEDJELJA - BIJELA NEDJELJA

Iv 20, 19-31

Uvečer toga istog dana, prvog u tjednu, dok su učenici u strahu od Židova bili zatvorili vrata, dođe Isus, stane u sredinu i reče im: »Mir vama!« To rekavši, pokaza im svoje ruke i bok. I obradovaše se učenici vidjevši Gospodina. Isus im stoga ponovno reče: »Mir vama! Kao što mene posla Otac i ja šaljem vas.« To rekavši, dahne u njih i kaže im: »Primite Duha Svetoga. Kojima otpustite grijehe, otpuštaju im se; kojima zadržite, zadržani su im.« Ali Toma zvani Blizanac, jedan od dvanaestorice, ne bijaše s njima kad dođe Isus. Govorili su mu dakle drugi učenici: »Vidjeli smo Gospodina!« On im odvrati: »Ako ne vidim na njegovim rukama biljeg čavala i ne stavim svoj prst u mjesto čavala, ako ne stavim svoju ruku u njegov bok, neću vjerovati.« I nakon osam dana bijahu njegovi učenici opet unutra, a s njima i Toma. Vrata bijahu zatvorena, a Isus dođe, stade u sredinu i reče: »Mir vama!« Zatim će Tomi: »Prinesi prst ovamo i pogledaj mi ruke! Prinesi ruku i stavi je u moj bok i ne budi nevjeran nego vjeran.« Odgovori mu Toma: »Gospodin moj i Bog moj!« Reče mu Isus: »Budući da si me vidio, povjerovao si. Blaženi koji ne vidješe, a vjeruju!« Isus je pred svojim učenicima učinio i mnoga druga znamenja koja nisu zapisana u ovoj knjizi. A ova su zapisana da vjerujete: Isus je Krist, Sin Božji, i da vjerujući imate život u imenu njegovu.

Raspored misa

NEDJELJA

7.30 sati

9.00 sati

10.30 sati - župna

12.00 sati

19.00 sati

 

RADNI DAN

7.00 sati

19.00 sati