Naslovnica
Župne obavijesti

Dragi župljani, dragi vjernici, dragi prijatelji,

Držeći se odredaba Hrvatske biskupske konferencije (HBK)., odredba br. 9., koja se odnosi na rad nadbiskupijskih, župnih i drugih crkvenih ureda nalaže:

Nad/biskupijski, župni i drugi crkveni uredi te crkveni arhivi ostaju zatvoreni do daljnjega. Vjernici se mogu obratiti navedenim ustanovama isključivo telefonom ili elektroničkom poštom.

Molimo Vas da se u slučaju potrebe obratite na župni e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript  ili na broj telefona: 01/6180 268.

 

ŽUPNI CARITAS

Caritas Župe Svete Obitelji vrlo je aktivan i trudimo se pomoći svima koji u ovoj situaciji ne mogu do hrane, a to su uglavnom stariji i slabo pokretni ljudi te osobe lošijeg imovinskog stanja.

Proteklih tjedana, pakete pomoći dostavili smo na više od 40 adresa, a naznake su da će potrebe biti sve veće. Nažalost, iscrpili smo skoro sve svoje resurse pa vas molimo da naše napore podržite novčanim donacijama na račun RKT Župa Sv. Obitelji, IBAN HR1223600001502674781.

Možete nas dobiti na: 098 9055 317 ili email:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript Mi ćemo pomagati našim župljanima dok god nam to ova situacija bude dopuštala. HVALA vam od ♥️ i čuvajte se!

 

SAKRAMENT ISPOVIJEDI

Trenutno, osim u hitnim slučajevima, nije moguće pristupiti sakramentu ispovijedi.

 

SAKRAMENTI: KRŠTENJE, SVETA POTVRDA, PRVA PRIČEST, ŽENIDBA

Slavlja sakramenata krštenja, svete potvrde, prve sv. pričesti i ženidbe u našoj župi također se odgađaju do vremena kada će ova slavlja biti moguće organizirati. O tome ćemo vas pravovremeno obavijestiti!

 

SPROVODI

Obrede sprovoda molimo u župni ured javite samo putem telefona i e-maila, a odvijat će se u skladu sa civilnim mjerama zaštite i uz prisustvo samo najuže rodbine.

 

ŽUPNE PASTORALNE AKTIVNOSTI

Do daljnjeg su obustavljene župne kateheze za prvopričesnikekrizmanikeprobe svih župnih zborovaministrantski i svi drugi susreti.

 

Neka nas ovo vrijeme kušnji i izazova potakne na zajedništvo i iskreni hod vjere, molitvu za prestanak širenja epidemije, za sve zdravstvene djelatnike, oboljele i umrle od koronavirusa te za sve koji su pogođeni potresom u našim krajevima.

Vaši svećenici:

vlč. Ivica Zlodi, župnik

vlč. Mirian Šuvak, župnik in solidum

 
Baner
Baner

Božja riječ

17. NEDJELJA KROZ GODINU

Mt 13, 44-52

U ono vrijeme: Reče Isus mnoštvu: »Kraljevstvo je nebesko kao kad je blago skriveno na njivi: čovjek ga pronađe, sakrije, sav radostan ode, proda sve što ima i kupi tu njivu. Nadalje, kraljevstvo je nebesko kao kad trgovac traga za lijepim biserjem: pronađe jedan dragocjeni biser, ode, rasproda sve što ima i kupi ga. Nadalje, kraljevstvo je nebesko kao kad mreža bačena u more zahvati svakovrsne ribe. Kad se napuni, izvuku je na obalu, sjednu i skupe dobre u posude, a loše izbace. Tako će biti na svršetku svijeta. Izići će anđeli, odijeliti zle od pravednih i baciti ih u peć ognjenu, gdje će biti plač i škrgut zubi. Jeste li sve ovo razumjeli? « Odgovore mu: »Jesmo.« A on će im: »Stoga svaki pismoznanac upućen u kraljevstvo nebesko sličan je čovjeku domaćinu koji iz svoje riznice iznosi novo i staro.« Kad Isus završi sve ove prispodobe, ode odande.

Raspored misa

NEDJELJOM

7.30 sati

9.00 sati

10.30 sati

19.00 sati

 

RADNIM DANOM

7.00 sati

19.00 sati