Naslovnica
Župne obavijesti

Dragi župljani, dragi vjernici, dragi prijatelji,

Držeći se odredaba Hrvatske biskupske konferencije (HBK)., odredba br. 9., koja se odnosi na rad nadbiskupijskih, župnih i drugih crkvenih ureda nalaže:

Nad/biskupijski, župni i drugi crkveni uredi te crkveni arhivi ostaju zatvoreni do daljnjega. Vjernici se mogu obratiti navedenim ustanovama isključivo telefonom ili elektroničkom poštom.

Molimo Vas da se u slučaju potrebe obratite na župni e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript  ili na broj telefona: 01/6180 268.

 

ŽUPNI CARITAS

Caritas Župe Svete Obitelji vrlo je aktivan i trudimo se pomoći svima koji u ovoj situaciji ne mogu do hrane, a to su uglavnom stariji i slabo pokretni ljudi te osobe lošijeg imovinskog stanja.

Proteklih tjedana, pakete pomoći dostavili smo na više od 40 adresa, a naznake su da će potrebe biti sve veće. Nažalost, iscrpili smo skoro sve svoje resurse pa vas molimo da naše napore podržite novčanim donacijama na račun RKT Župa Sv. Obitelji, IBAN HR1223600001502674781.

Možete nas dobiti na: 098 9055 317 ili email:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript Mi ćemo pomagati našim župljanima dok god nam to ova situacija bude dopuštala. HVALA vam od ♥️ i čuvajte se!

 

SAKRAMENT ISPOVIJEDI

Trenutno, osim u hitnim slučajevima, nije moguće pristupiti sakramentu ispovijedi.

 

SAKRAMENTI: KRŠTENJE, SVETA POTVRDA, PRVA PRIČEST, ŽENIDBA

Slavlja sakramenata krštenja, svete potvrde, prve sv. pričesti i ženidbe u našoj župi također se odgađaju do vremena kada će ova slavlja biti moguće organizirati. O tome ćemo vas pravovremeno obavijestiti!

 

SPROVODI

Obrede sprovoda molimo u župni ured javite samo putem telefona i e-maila, a odvijat će se u skladu sa civilnim mjerama zaštite i uz prisustvo samo najuže rodbine.

 

ŽUPNE PASTORALNE AKTIVNOSTI

Do daljnjeg su obustavljene župne kateheze za prvopričesnikekrizmanikeprobe svih župnih zborovaministrantski i svi drugi susreti.

 

Neka nas ovo vrijeme kušnji i izazova potakne na zajedništvo i iskreni hod vjere, molitvu za prestanak širenja epidemije, za sve zdravstvene djelatnike, oboljele i umrle od koronavirusa te za sve koji su pogođeni potresom u našim krajevima.

Vaši svećenici:

vlč. Ivica Zlodi, župnik

vlč. Mirian Šuvak, župnik in solidum

 

Božja riječ

SVETA MARIJA BOGORODICA

Lk 2, 16­21

U ono vrijeme: Pastiri pohite u Betlehem i pronađu Mariju, Josipa i novorođenče gdje leži u jaslama. Pošto sve pogledaše, ispripovjediše što im bijaše rečeno o tom djetetu. A svi koji su to čuli divili se tome što su im pripovijedali pastiri. Marija u sebi pohranjivaše sve te događaje i prebiraše ih u svome srcu. Pastiri se zatim vratiše slaveći i hvaleći Boga za sve što su čuli i vidjeli kako im je bilo rečeno. Kad se navršilo osam dana da bude obrezan, nadjenuše mu ime Isus, kako ga je bio prozvao anđeo prije njegova začeća.

Raspored misa

NEDJELJOM

7.30 sati

9.00 sati

10.30 sati

12.00 sati

19.00 sati

 

RADNIM DANOM

7.00 sati

19.00 sati